Νέα Υγεία

Αρνητικό πρόσημο στην υγεία για τους συνταξιούχους

Στο μονόδρομο του αγώνα θα συνεχίσουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ,  όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό στις 9 Ιούνη 2016.

Η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έγινε μετά τις μεγάλες πανελλαδικές συγκεντρώσεις που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των ΣΣΟ στις 9 Ιούνη 2016.

Στην ανακοίνωσή της η ΣΕΑ αναφέρει ότι «η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πάνω στο υπόμνημα της ΣΕΑ που έχει σταλεί στον υπουργό και περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και προσθέτει:

 

«Η ΣΕΑ απαίτησε: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, κατάργηση κάθε εμπορευματοποίησης. Άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, άνοιγμα νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας. Κατάργηση στα χαράτσια πληρωμών για γιατρούς, φάρμακα, συνταγές. Ο υπουργός απάντησε ότι θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα στην Υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα χειροτερεύουν, η Ιδιωτική Υγεία ή εμπορευματοποίηση θα δυναμώνουν και τελικά υγεία θα έχει όποιος έχει χρήματα. Το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης που επικαλείται, είναι σε βάρος των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων»