Ανακοινώσεις

Υπόμνημα της ΣΕΑ προς τον Πρωθυπουργό για συνάντηση και παναττική συγκέντρωση στις 4/4/203

Υπόμνημα στον κ. Πρωθυπουργό

Κοινοποίηση προς:

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κ. Χατζηδάκη

Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα

Κοινοβουλευτικά Κόμματα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, ΕΛ. ΛΥΣΗ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,  

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν μια ακόμη Παναττική συγκέντρωση διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Εργασίας 4/4/2023 και ώρα 10π.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Πρωθυπουργικό γραφείο και παρακαλούμε να δεχθείτε την αντιπροσωπεία μας, που θα βρίσκεται εκεί στις 12:00μ.μ.

Η συγκέντρωση αυτή είναι συνέχεια των προηγούμενων απαιτώντας την λύση των δίκαιων αιτημάτων μας, μετά το σάρωμα τους από τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκατριών χρόνων.

Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, οι λεγόμενες αυξήσεις που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα όπως σας είχαμε τονίσει στην συνάντησή μας στις 14/10/2022 αποδείχτηκαν εμπαιγμός αφού σε ένα εκατομμύριο περίπου συνταξιούχους δεν δόθηκε ούτε ένα Ευρώ παρά τις δικές σας εκτιμήσεις ότι αύξηση θα λάβει το 95% των συνταξιούχων. Και όσοι πήραν την αύξηση του 7,75% είδαν μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, αφού αυτή είναι πολύ μικρότερη από τον επίσημο πληθωρισμό. Για τους ίδιους λόγους τα επιδόματα που αποδίδει εφάπαξ η κυβέρνηση, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες των συνταξιούχων.

Διεκδικούμε την ακύρωση των περικοπών των συντάξεων μας, αυτές είναι κατακτημένες και πληρωμένες με τον αγώνα και τον μόχθο μιας ζωής.

Απαιτούμε:

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και άμεσα στο Δώρο του Πάσχα.

Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Πρόσληψη προσωπικού ιατρικού-νοσηλευτικού στις μονάδες υγείας και στον ΕΦΚΑ. 

Κύριε Πρωθυπουργέ

Στις 14/10/2022 δεσμευθήκατε μπροστά στην αντιπροσωπεία μας και τους παριστάμενους Υπουργούς ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα αποδοθούν στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικιοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19.

Από τότε έχουν περάσει πάνω από πέντε μήνες και παρά την νέα επιστολή που σας αποστείλαμε, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ούτε από εσάς, ούτε από τον Υπουργό. 

Θεωρούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι απαράδεκτη. Αποτελεί παράνομη άρνηση εκπλήρωσης του νόμου, που σκοπεύει στο να δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες στην λειτουργία των σωματείων μας.

Τα χρήματα είναι δικά μας και προφανώς δεν ανήκουν στον κ. Υπουργό που αρνείται εδώ και  5 περίπου μήνες να εκτελέσει την εντολή σας, ούτε έχουν καμιά σχέση με δημοσιονομικά ή άλλα ζητήματα και απαιτούμε άμεσα να αποδοθούν δίχως καμιά καθυστέρηση.

Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε πως η άρνηση της απόδοσης αποτελεί δική σας προσωπική επιλογή και ευθύνη.

Μετά τιμής

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις