Νέα

Τα σωματεία συνταξιούχων Φθιώτιδας συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου και ΔΕΗ Φθιώτιδας με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στη Λάρκο να σταματήσει τώρα η εκκαθάριση εν λειτουργία , να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες για τους εργαζόμενους και να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο για πώληση ή κλείσιμο της επιχείρησης.

Με απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ θα γίνει Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, ώρα 11 π.μ.,  απαντώντας αγωνιστικά στους διαλυτικούς σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή, με ημερομηνία 18/5/2020, η ΣΕΑ Φθιώτιδας αναφέρει τα εξής: «Εμείς οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της. Για λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, χρηματοδότηση, και εκσυγχρονισμό της επιχείρησης. Υποστηρίζουμε τα αιτήματα που προβλήθηκαν στην συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΛΑΡΚΟ, για άμεση χρηματοδότηση και την επαναφορά της ΛΑΡΚΟ σε πλήρη λειτουργία. Τονίζουμε, επίσης, πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων, απολύσεις ή διαθεσιμότητες.Ζητάμε να παρθούν μέτρα για να σταματήσουν τα εργατικά ατυχήματα. Να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία με εργατικά και μισθολογικά δικαιώματα και φυσικά να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες. Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, η παραπέρα αξιοποίησή της. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας να αξιοποιείται για να ζουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους καλύτερα και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».