Νέα

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΑ: Με ικανοποιητική συμμετοχή και προετοιμασία για πανελλαδική κινητοποίηση τον Οχτώβρη 2021

Με υψηλή συμμετοχή, γόνιμες συζητήσεις και έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στα συνταξιοδοτικά θέματα, την υγεία και εργασιακά ολοκληρώθηκαν οι Περιφερειακές Συσκέψεις των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των Σωματείων που συσπειρώνονται με το πλαίσιο δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, τα σωματεία οργάνωσαν συσκέψεις σε 14 πόλεις της χώρας. Οι περιφερειακές συσκέψεις ξεκίνησαν απ’ την Αθήνα στις 18 Μαΐου 2021 στην Αττική και ολοκληρώθηκαν στις 4 Ιουνίου 2021 στο Ρέθυμνο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν ο επόμενος σταθμός του αγώνα των συνταξιούχων, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα με αφορμή την 1η Οκτωβρίου 2021, που είναι η Παγκόσμια Μέρα για την Τρίτη Ηλικία.

Στην Αθήνα η σύσκεψη έγινε (18/5/2021) στην αίθουσα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, Σωκράτους 23. Μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ (ΟΣΕ-ΙΚΑ), ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, ο Παναγιώτης Πάλμος, Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕ-ΙΚΑ και Σούλα Ακζώτη, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ).

ΑΘΗΝΑ

Ανάμεσα στα σωματεία συνταξιούχων που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Αττικής ήταν Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Νίκαιας, Ελευσίνας και Εκτελωνιστών.

Στο Επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης έγινε (24/5/2021) η σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων των συνταξιούχων απ’ τη Θράκη.

Συμμετείχαν τα σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ορεστιάδας, ΙΚΑ Έβρου και Κομοτηνής και του Δημοσίου Αλεξανδρούπολης. Τη σύσκεψη άνοιξε η Φανή Τρέλη, πρόεδρος της Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου. Μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Γιώργος Κουτονίδης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος» της Καβάλας έγινε (25/5/2021) η περιφερειακή σύσκεψη των σωματείων της Ανατολικής Μακεδονίας. Συμμετείχαν τα Σωματεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) και Δημοσίου Καβάλας. Επίσης τα Σωματεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Δράμας και Σερρών.

Τή σύσκεψη άνοιξε ο Στέργιος Μαούναντζης, πρόεδρος του σωματείου ΟΑΕΕ Καβάλας, ο οποίος συντόνισε και τις εργασίες. Μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Γιώργος Κουτονίδης.

Δυό Περιφερειακές Συσκέψεις έγιναν στην Πελοπόννησο:

  • Στην Πάτρα (25/5/2021) στην κεντρική πλατεία Ταραμπούλα Ζαρουχλέϊκα.
ΠΑΤΡΑ

Συμμετείχαν τα σωματεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και ΤΣΑ Πάτρας, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πύργου, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Αμαλιάδας, ΟΑΕΕ Καλαβρύτων και ΙΚΑ Αιγίου.Τη σύσκεψη άνοιξε ο Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας. Εισηγητές ήταν ο Διονύσης Σβορώνος, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, Γιάννης Τόλης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΣΕ ΙΚΑ και Σούλα Ακζώτη.

  • Στην Τρίπολη, (26/5/2021) στα Παλιά Κλωνατζίδικα.

Συμμετείχαν τα σωματεία: ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Δημοσίου Αρκαδίας, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και ΔΕΗ Καλαμάτας, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Σπάρτης, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Ναυπλίου, ΟΑΕΕ Άργους, ΟΑΕΕ Γυθείου και ΙΚΑ Κορίνθου. Τή σύσκεψη άνοιξε ο Κώστας Καρβέλας, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας και μίλησαν οι Διονύσιος Σβορώνος, Γιάννης Τόλης και Σούλα Ακζώτη.

Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έγινε η σύσκεψη των σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμμετείχαν τα Σωματεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ-Τραπεζών Θεσσαλονίκης. Επίσης συμμετείχαν τα σωματεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Κατερίνης, ΟΑΕΕ Γιαννιτσών και ΙΚΑ Κιλκίς και Λιτοχώρου. Εισηγητές ήταν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Γιώργος Κουτονίδης.

Δυο περιφερειακές συσκέψεις έγιναν και στη Θεσσαλία:

  • Στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (27/5/2021) πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των ΔΣ των συνταξιουχικών οργανώσεων.Συμμετείχαν τα σωματεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Δημοσίου, ΑΓΕΤ, ΝΑΤ και ΤΑΕ Βόλου, ΟΑΕΕ, ΤΣΑ και ΙΚΑ Λάρισας, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Φαρσαλων και ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Τυρνάβου. 
ΒΟΛΟΣ

Τη σύσκεψη άνοιξε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας. Εισηγητές ήταν οι: Παναγιώτης Πάλμος, Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, και η Χρυσούλα Λαμπούδη, Αναπληρώτρια  Γενική Γραμματέας της ΠΟΠΣ.

  • Στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων έγινε (28/5/2021) η σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων των συνταξιούχων απ’ τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Συμμετείχαν τα Σωματεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΤΣΑ και Δημοσίου Τρικάλων και ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Δημοσίου Καρδίτσας.
ΤΡΙΚΑΛΑ

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Ηλίας Ζωγράφος, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων. Εισηγητές Πάλμος ήταν οι Χρήστος Κολοβός, Παναγιώτης Πάλμος και Χρυσούλα Λαμπούδη. Συμμετείχε και χαιρέτησε ο Αστέριος Τσούτσας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου έγινε (25/6/2021) η σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων Αιτωλοακαρνανίας.

Πήραν επίσης μέρος τα εφτά συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του νομού: ΟΑΕΕ Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου, ΙΚΑ με τις Διοικούσες Επιτροπές Αμφιλοχίας, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, Δημοσίου, Αστυνομικών Ακαρνανίας και του Ταμείου Εμπόρων. Πρόεδρος της σύσκεψης εκλέχτηκε  ο συνάδελφος Γιώργος Δημητρουλής, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος  άνοιξε  και τις εργασίες .  Εισηγητές ήταν ο Παντελής Τάτσης, ο Λέανδρος Μάκκας, οργανωτικός γραμματέας της ΟΣΕ-ΙΚΑ και ο Γιάννης Νάκης, ταμίας της ΠΟΠΣ.

Στο θεατράκι Πυροβολικού στην Πρέβεζα έγινε (28/5/2021) η σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ από την Άρτα και την Πρέβεζα.

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τις εργασίες της σύσκεψης άνοιξε ο Μπάμπης Σουπικιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πρέβεζας.  Εισηγητές ήταν οι Παντελής Τάτσης, Λέανδρος Μάκκας και Γιάννης Νάκης.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας έγινε (1/6/2021)  η περιφερειακή σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων των συνταξιούχων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συμμετείχαν τα Σωματεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Δημοσίου από τις πόλεις: Λαμία, Λειβαδιά, Θήβα, Χαλκίδα, Άμφισσα, Μαρτίνο, Αμφίκλεια και Λάρυμνα.

Τις εργασίες της σύσκεψης συντόνισε προεδρείο αποτελούμενο από τους Θανάση Ντίνο (ΟΑΕΕ), Κώστα Κόγια (ΙΚΑ) και Χρήστο Δράβαλο (Δημοσίου). Εκ μέρους της ΣΕΑ παραυρέθηκαν και ενημέρωσαν οι Παντελής Τάτσης, Μάκης Γκούβας, Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, Τάσος Κλάδης, αναπληρωτής ταμίας της ΟΣΕ ΙΚΑ, Ερμόλαος Λινάρδος, γραμματέας της ΠΟΠΣ,  και Σούλα Ακζώτη.

Στο θέατρο Σκάλα στα Γιάννινα έγινε (1/6/2021) η Περιφερειακή σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων Συνταξιούχων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στη σύσκεψη πήραν μέρος αντιπροσωπείες από τα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, Συνταξιούχων Ταμείου Εμπόρων Νομού Ιωαννίνων, και ΟΑΕΕ και ΙΚΑ νομού Θεσπρωτίας. Δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν οι αντιπρόσωποι από τα Σωματεία της Κέρκυρας λόγω προβλήματος με το πλοίο. Εισηγητές ήταν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Χρήστος Κολοβός.

Στην ταβέρνα Ζήνος στην Κοζάνη έγινε (2/6/2021) η σύσκεψη των ΔΣ των συνταξιούχων της Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχαν τα σωματεία ΟΑΕΕ, ΤΣΑ, ΙΚΑ ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ και Δημοσίου Κοζάνης, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, Σωματείο Πολιτικών Υπαλλήλων Στρατού ΥΕΘΑ/ΓΕΣ (Δυτ. Μακεδονίας – Επτανήσου – Ηπείρου), Σωματείο Αποστράτων Αστυνομικών Κοζάνης, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Βέροιας, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Φλώρινας και ΙΚΑ Καστοριάς.

ΚΟΖΑΝΗ

Ο Χρήστος Ψαλίδας, πρόεδρος της ΣΕΑ Κοζάνης, άνοιξε τις εργασίες της σύσκεψης, ενώ εισηγητές ήταν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Χρήστος Κολοβός.

Στο κάστρο Φορτέζα (θέατρο Ερωφίλη) στο Ρέθυμνο έγινε (4.6.2021) η Παγκρήτια σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης. Συμμετείχαν τα σωματεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Δημοσίου και Αστυνομικών Ρεθύμνου, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Δημοσίου Ηρακλείου, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Δημοσίου Λαθησίου και ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Δημοσίου Χανίων.

Τα σωματεία του Ρεθύμνου καλοδέχτηκαν τους εκπροσώπους με τοπικά εδέσματα και ρακί.Τη σύσκεψη άνοιξε ο Χαράλαμπος Σφακιανάκης,  πρόεδρος του Σωματείου ΙΚΑ Ρεθύμνου. Μίλησαν οι Παναγιώτης Πάλμος, Χρήστος Κολοβός, Γιάννης Λουπάκης, εκπρόσωπος της ΠΟΠΣ και Μανώλης Ραλλάκης (ΟΣΕ-ΙΚΑ). Έγιναν παρεμβάσεις από μέλη των ΔΣ όλων των Σωματείων.