Νέα

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Ξανά συγκέντρωση και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14 Δεκέμβρη 2021

\Την οργάνωση συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα στις 14 Δεκέμβρη 2021 αποφάσισε η Συντοντική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που συνεδρίασε στις 18 Νοέμβρη 2021. Στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το ραντεβού που τους υποσχέθηκε στις 14.12. 2019 και 8.10.2021.

Για την καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των συνταξιούχων η ΣΕΑ οργανώνει και έντεκα περιφερειακές συσκέψεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων στις παρακάτω περιοχές:

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ :  Στο Αίγιο Δευτέρα 29/11 στο Εργατικό Κέντρο ώρα 10:30π.μ.(Πάτρα,ΠάτραΤΣΑ, Καλάβρυτα,Πύργος,Αμαλιάδα,Ξυλόκαστρο)

ΑΤΤΙΚΗ : Στην Αθήνα Δευτέρα 29/11 στην αίθουσα του ΟΑΕΕ (Σωκράτους 23 4ος όροφος) ώρα 10:00π.μ.

(Αθήνα,Πειραιάς,Νίκαια,Εκτελωνιστές, Ελευσίνα)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ : Στο Αγρίνιο Τρίτη 30/11 στο Εργατικό Κέντρο ώρα 10:00π.μ.(Αγρίνιο,Μεσολόγγι,Αμφιλοχία,Βόνιτσα,Λευκάδα)

ΚΡΗΤΗ : Στα Χανιά Τρίτη 30/11 στο Εργατικό Κέντρο 11:00π.μ

( Χανιά,Ηράκλειο,Ρέθυμνο,Αγ.Νικόλαος)

ΘΡΑΚΗ :  Στην Αλεξανδρούπολη Τετάρτη 1/12 στο Επιμελητήριο ώρα 10:30π.μ.(Αλεξ/λη, Ξάνθη,Κομοτηνή,Ορστιάδα,Διδυμότειχο)

ΗΠΕΙΡΟΣ : Στα Γιάννενα Τετάρτη 1/12 στο Εργατικό Κέντρο ώρα  10:30π.μ.

(Γιάννενα,Πρέβεζα,Άρτα,Ηγουμενίτσα,Κέρκυρα)

ΦΘΙΩΤΙΔΑ – ΦΩΚΙΔΑ – ΒΟΙΩΤΙΑ – ΕΥΒΟΙΑ :  Στη Θήβα Τετάρτη 1/12 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (έναντι μουσείου) ώρα 10:30π.μ.

(Θήβα, Λαμία, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Άμφισσα, Αταλάντη, Αμφίκλεια)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ :  Στις Σέρρες Πέμπτη 2/12 στη Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Εθν. Αντίστασης 34 1ος όροφος) ώρα  10:30π.μ. (Σέρρες, Θεσσαλονίκη,Δράμα,Καβάλα,Νιγρίτα,Κιλκίς)

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Στο Λιτόχωρο Πέμπτη 2/12 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ώρα 11:00π.μ. 

(Κατερίνη,Πολύγυρος, Νάουσα, Βέροια, Έδεσα,Γιαννιτσά,Κοζάνη,Κοζάνη ΤΣΑ,Φλώρινα,Καστοριά,Γρεβενά)

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ : Στη Σπάρτη Παρασκευή 3/12 στο Εργατικό Κέντρο ώρα 10:30π.μ. (Σπάρτη,Καλαμάτα,Τρίπολη,’Αργος, Ναύπλιο, Γύθειο, Μεγαλόπολη)

ΘΕΣΣΑΛΙΑ  :  Στο Βόλο Παρασκευή 3/12 στο  Εργατικό Κέντρο ώρα 10:30π.μ.

(Βόλος, Λάρισα, Λάρισα ΤΣΑ, Φάρσαλα, Ελασσώνα, Καρδίτσα, Καρδίτσα ΤΣΑ, Τρίκαλα, Τρίκαλα ΤΣΑ, Σοφάδες, Τύρναβος)

Ανακοίνωση-κάλεσμα της ΣΕΑ

Η ΣΕΑ σε ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει: «ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΝΕΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ  ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΣΤΗΝ  ΑΤΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 10:30 π. μ.  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓ ΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

Απαιτούμε άμεσες λύσεις:

-Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

-Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης  

-Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

-Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι΄αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική  και αγωνιστική φωνή.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή  που  έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στην χάση και την φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό  των 250 Ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετε,  αγωνιζόμαστε απαιτούμε και διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.

Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα.

Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας παρόν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε  και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.

Όλοι λοιπόν ξανά και ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο, στις αγωνιστικές  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που τα σωματεία μας θα οργανώσουν σε κάθε γωνιά της χώρα μας στις 14 του Δεκέμβρη, και στην μεγάλη συγκέντρωση της Αττικής στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό.

 Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ».