Ανακοινώσεις

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει: δυναμική παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων

Με μία δυναμική παναττική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 4 Απρίλη μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις διεκδίκησαν για άλλη μια φορά μαχητικά ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και επαναφορά όλων των δώρων. 

Στην κινητοποίηση κάλεσαν και συμμετείχαν επίσης η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι προχώρησαν συγκροτημένα με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Τους δρόμους της Αθήνας δόνησαν τα συνθήματα των συνταξιούχων όπως «Άδεια και Δώρα είναι πληρωμένα, δώστε πίσω τα κλεμμένα» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Την ίδια στιγμή κόσμος που περνούσε από τα πεζοδρόμια και τους δρόμους χειροκροτούσε θερμά την πορεία των συνταξιούχων που βροντοφώναζαν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Από τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με εκπρόσωπο της κυβέρνησης όπου για άλλη μια φορά κατατέθηκαν τα αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος για:

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και άμεσα το Δώρο του Πάσχα.

Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Πρόσληψη προσωπικού ιατρικού – νοσηλευτικού στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων απαιτώντας τη λύση των δίκαιων αιτημάτων μετά το σάρωμά τους από τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκατριών χρόνων.

Οι συνταξιούχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στον δρόμο του αγώνα για το επόμενο διάστημα, συνεχίζοντας να διεκδικούν όλα όσα τους έχουν κλέψει.