Νέα

ΣΕΑ: Παναττική διαμαρτυρία και πορεία στο υπουργείο Εργασίας στις 8 Οχτώβρη 2020

Συγκέντρωση των συνταξιούχων της Αττικής, με όλα τα μέτρα προστασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 8 Οχτώβρη 2020, ώρα 10 π.μ., οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

 Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας την άμεση απόδοση όλων των συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους και να δοθούν όλα τα αναδρομικά χωρίς διακαστήρια και προαπαιτούμενα. Ακόμα οι συνταξιούχοι διεκδικούν την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και τη δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στις 30 Σεπτέμβρη 2020 ξεκίνησαν απ’ το Αγρίνιο οι ενημερωτικές συσκέψεις της ΣΕΑ, που θα γίνουν σε 11 ακόμα πόλεις.

Το κάλεσμα της ΣΕΑ

Στις 30.9.2020 η ΣΕΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ.
  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΥΛΕΥΤΩΝ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘ.
  • ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ – ΤΩΡΑ – ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας οργανώνοντας δράσεις,  συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές σε όλη την χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, αρχίζοντας από την 1η Οκτώβρη παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων.

Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική δράση  του προηγούμενου διαστήματος παρά τα προβλήματα της πανδημίας παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε τα αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα και υποχρεώσαμε τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα απ’ αυτά που με την βία μας αφαίρεσαν όπως: την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας, την μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, την μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 Ευρώ, καθώς την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Όλα αυτά δίχως αγωγές και δικαστήρια. Αν η συμμετοχή μας στους αγώνες ήταν καλύτερη, καλύτερα θα ήταν και τα αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να κάνουμε.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, κανένας δεν μπορεί να μας αγνοήσει και να μας σταματήσει, σε αυτόν βρίσκεται η ελπίδα να κερδίσουμε ό,τι μας αφαίρεσαν, που το πληρώσαμε με τις θυσίες μιας ζωής, αλλά και να εμποδίσουμε ό,τι θανατηφόρο μας ετοιμάζουν.

Δεν μπορούν να αγνοήσουν τους αγώνες μας, η φωνή μας θα ακούγεται και θα δυναμώνει όσο και αν προσπαθούν να την πνίξουν τόσο η κυβέρνηση όσο και  εκείνοι που για λογαριασμό της, όσοι από αυτούς κτατούν τις οθόνες της τηλεόρασης και τις πένες του τύπου. Αυτοί που με μισές αλήθειες και ψέματα εδώ και  ενάμιση  χρόνο έφθασαν στο σημείο να μοιράζουν από τις εκπομπές τους αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους περισσότερα από την κυβέρνηση και να ονομάζουν τα «δίκτυα» των νομικών γραφείων ως συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δεν θα μπορέσουν όσο και αν προσπαθούν να καταφέρουν αυτό που  επιθυμούν, να επιβάλουν «άκρα του τάφου σιωπή» και να αποκλείσουν τις αγωνιστικές φωνές των συνταξιούχων από τις εκπομπές τους. Όσο και να προβάλλουν όλους εκείνους που στέλνουν τους συνταξιούχους στα νομικά γραφεία με το αζημίωτο. Την αλήθεια δεν θα μπορέσουν να την κρύψουν, γιατί οι συνταξιούχοι έχουν καταλάβει ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει κανένα νόημα, αφού τελικά οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν εφαρμόζουν ή εφαρμόζουν όπως τις συμφέρει τις δικαστικές αποφάσεις.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με την βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν

  • Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην υγεία, που  έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.
  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
  • Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.
  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους. 
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Όλοι μαζικά μαχητικά στον αγώνα, στις συγκεντρώσεις σε όλες τις δράσεις  αυτός είναι ο μονοδρομός μας

Η συγκέντρωση της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ημέρα Πέμπτη 8/10/2020 ώρα 10πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, με όλα τα μέτρα προστασίας. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας. Να μην λείψει κανένας».

Καλή αρχή από το Αγρίνιο

Με ικανοποιητική συμμετοχή μελών των Διοικητικών Συμβουλίων απ’ τα συνταξιουχικά σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας έγινε η σύσκεψη της ΣΕΑ στο Αγρίνιο στις 30.9.2020.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Γιώργος Δημητρουλής, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας. Τις διεκδήσεις της ΣΕΑ παρουσίασαν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και ο Γιάννης Τόλης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ.

Πήραν μέρος τα σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας και Λευκάδας. Το σωματείο συνταξιούχων IKA Αιτωλοακαρνανίας με τα παραρτήματά του απ’ το Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία και Ναύπακτο. Το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου απ’ το Αγρίνιο και η Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών Αγρινίου.

Οι επόμενες συσκέψεις θα γίνουν στις παρακάτω πόλεις:

  1. Άρτα 1/10/2020, ημέρα Πέμπτη, Εργατικό Κέντρο 10:30 π.μ. (Άρτα, Γιάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πρέβεζα).
  2. Πάτρα 1/10/2020, ημέρα Πέμπτη, Εργατικό Κέντρο 10:30 π.μ. (Πάτρα, ΠάτραΤΣΑ,Καλάβρυτα,Πύργος, Αμαλιάδα, Ξυλόκαστρο).
  3. Νάουσα   1/10/2020, ημέρα Πέμπτη, Εργατικό Κέντρο 10:30 π.μ. (Νάουσα, Βέροια, Έδεσσα,Γιαννιτσά, Σκύδρα, Αριδαία).
  4. Αλεξανδρούπολη 1/10/2020, ημέρα Πέμπτη, Αίθουσα Επιμελητηρίου   10:30 π.μ. (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο).
  5. Θεσσαλονίκη  2/10/2020, ημέρα Παρασκευή,  Πάρκο (Δίπλα στο Εργατικό Κέντρο) ώρα 11:00 π.μ.  (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πολύγυρος, Κατερίνη).
  6. Χαλκίδα   2/10/2020, ημέρα Παρασκευή, Αίθουσα Επιμελητηρίου ώρα 11:00 π.μ. (Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Αταλάντη, Αμφίκλεια).
  7. Τρίπολη 2/10/2020, ημέρα Παρασκευή, Αίθουσα Π. Δημαρχίας – Εθν. Αντίστασης 43, ώρα 11:00 π.μ. (Τρίπολη,Καλαμάτα, Σπάρτη, Γύθειο, Μεγαλόπολη, Άργος,Ναύπλιο).
  8. Καβάλα 5/10/2020, ημέρα Δευτέρα, (Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Νιγρίτα).
  9. Λάρισα 6/10/2020, ημέρα Τρίτη, Εργατικό Κέντρο 11:00 π.μ. (Λάρισα- Λάρισα ΤΣΑ, Βόλος, Φάρσαλα, Ελασώνα, Τύρναβος).
  10. Τρίκαλα   14/10/2020, ημέρα Τετάρτη, Εργατικό κέντρο 11:00 π.μ. (Τρίκαλα- Τρίκαλα ΤΣΑ, Καρδίτσα, Καρδίτσα ΤΣΑ, Σοφάδες).
  11. Κοζάνη 15/10/2020, ημέρα Πέμπτη,  Εργατικό κέντρο 11π.μ. (Κοζάνη, Κοζάνη ΤΣΑ, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά).