Ανακοινώσεις

ΠΟΣ ΟΑΕΕ: Είμαστε συνταξιούχοι και όχι επιδοματούχοι!

Μετά από 13 χρόνια μειώσεων και παγώματος των συντάξεων μας, η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε με συνέπεια τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε την «μεγάλη» αύξηση 7,75%, σε ένα κομμάτι των συναδέλφων, ενώ ο πληθωρισμός και η ακρίβεια είναι τουλάχιστον ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ.

Εδώ και αρκετούς μήνες Υπουργοί, κανάλια, μεγαλοδημοσιογράφοι και εργατολόγοι, μας έκαναν πλύση εγκεφάλου και υποστήριζαν ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουμε 1,2,3 και 4 αυξήσεις. Όλοι αυτοί αποδείχτηκε ότι έλεγαν τη μισή αλήθεια, που είναι χειρότερη από το ψέμα.

 Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και από αυτήν την πολύ μικρή αύξηση εξαιρέθηκαν και δεν πήραν τίποτα, εκατοντάδες χιλιάδες παλιοί συνταξιούχοι που σύμφωνα με το νόμο-τέρας του Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝ- ΑΝΕΛ, έχουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά.

Μετά από την κατακραυγή που προκάλεσε η κοροϊδία, αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα δοθεί ένα επίδομα 200 – 300 ευρώ σε όσους δεν πήραν αύξηση η πήραν ελάχιστη.

Προσπαθούν πάλι να μας κοροϊδέψουν. Το επίδομα δεν είναι αύξηση στη σύνταξη.

Η ΠΟΣ ΟΑΕΕ μαζί με όλες τις Συνταξιουχικές οργανώσεις θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.

  • Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Η προσωπική διαφορά να γίνει σύνταξη. Να επαναϋπολογιστούν οι συντάξεις μετά το νόμο Κατρούγκαλου με τα παλιά ποσοστά αναπλήρωσης.
  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
  • Να αποδοθεί το 0.5 % του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, το ποσό έχει φτάσει στα 3 δισ.
  • Να διατεθούν τώρα τα χρήματα που κρατήθηκαν από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ για κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό, και οι συνδρομές (0,20) στις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων από το 2018.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά Ταμεία.