Νέα

ΠΑΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά

H Επιτροπή Συνταξιούχων Πάρου-Αντιπάρου καλεί τους συνταξιούχους της Πάρου να δώσουν «παρών» με τις οικογένειές τους στη συγκέντρωση κατά των ανεμογεννητριών, που θα γίνει στις 31 Μάη 2020, στις 11:00 π.μ. στον Αγιο  Κωνσταντίνο στην Παροικιά. (Προσυγκέντρωση θα γίνει στον ΟΤΕ στο λιμάνι στις 10:30 π.μ.)

Η διαμαρτυρία οργανώνεται από το δήμο Πάρου και φορείς του νησιού στα πλαίσια της Κυκλαδικής κινητοποίησης για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά. «Η Κυβέρνηση της  ΝΔ έχει πάρει ήδη σαφή θέση και μας αποδεικνύει στη πράξη ότι είναι εδώ για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών» υπογραμμίζει η Επιτροπή και επισημαίνει: «Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι και η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος στις 25/05/2020 με την οποία  μειώνονται για τα μάτια του κόσμου και κάτω από την πίεση των αντιδράσεων των κατοίκων , στο μισό οι ανεμογεννήτριες  για Νάξο και Τήνο αλλά  επικυρώνει και στηρίζει τη δημιουργία τριών αιολικών πάρκων στην Άνδρο, ενός αιολικού πάρκου στη Νάξο, δύο αιολικών πάρκων στην Πάρο και ενός αιολικού πάρκου στη Τήνο».

Σε ανακοίνωσή της (28/5/2020) η Επιτροπή αναφέρει: «Οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον. Η κυβέρνηση ΝΔ αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου,  και στα άλλα νησιά του Αιγαίου για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο. Μεγάλη ευθύνη σε αυτή τη κατάσταση  έχει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζοντας τη πολιτική των προκατόχων της για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, παρείχε όσες διευκολύνσεις χρειάζονταν οι εταιρείες παραγωγής Ενέργειας για να «φυτέψουν» ανεμογεννήτριες με άναρχο τρόπο σε όλη τη χώρα, όσο και όλες οι αστικές κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών  που διασφάλιζαν  με κάθε τρόπο διάφορες διευκολύνσεις για την λεγόμενη “πράσινη” οικονομία που οδηγει στη καταστροφή του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου με τεράστιες συνέπειες στη ποιότητα ζωής των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής.

Οι Παριανοί έχουν πείρα από τη “πράσινη” ανάπτυξη της εναλλακτικής ενέργειας των ανεμογεννητριών και μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα! Ας ρωτηθούν για τα πολλά «οφέλη» οι κάτοικοί των Καμάρων στη Πάρο που δυσκολεύονται από τη βοή των ανεμογεννητριών ακόμα και να κοιμηθούν. Ας αναρωτηθούμε πόσο μειώθηκαν οι λογαριασμοί ρεύματος των κατοίκων της Πάρου; όταν στους λογαριασμούς οι κυβερνήσειςμετακυλούν όλες τις επιδοτήσεις προς τους ιδιωτικούς ομίλους ενέργειας. Σε αυτά να συνυπολογίσουμε τη τεράστια καταστροφή του κυκλαδίτικου τοπίου αλλά και του περιβάλλοντος όταν η εγκατάσταση μιας ανεμογεννήτριαςσημαίνει 8 στρέμματα γης και κάτι χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων περιφερειακά αυτής».

 Και η ανακοίνωση καταλήγει: « Δεν θυσιάζουμε το περιβάλλον ούτε την υγεία των παιδιών μας για τα κέρδη τους!».