Νέα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 13ου  Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αττική στις 7 και 8 Ιούλη 2021.

Μέσα απ’ τις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες 76 Σωματείων εκλέχτηκαν 303 αντιπρόσωποι. Στο συνέδριο πήραν μέρος 281 αντιπρόσωποι. Τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Διονύσιος Σβορώνος.

Ομόφωνα εκλέχτηκε το προεδρείο που διηύθυνε τις εργασίες του Συνεδρίου. Στο προεδρείο εκλέχτηκαν οι συνάδελφοι Γιώργος Κατημερτζής (Αθήνα) ως πρόεδρος, Γιώτα Γεωργακοπούλου (Ναύπλιο), Βασίλης Νικάκης (Αγρίνιο) ως Γραμματέας, Αριστοτέλης Γεροντής (Λασίθι) ως ψηφοσυλλέκτης και ο Αλέξανδρος Νικολάου (Γιάννενα).

Μετά την εκλογή του προεδρείου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συναδέλφων που έφυγαν απ’ τη ζωή απ’ το 12ο μέχρι το 13ο Συνέδριο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συναδέλφων που έφυγαν απ’ τη ζωή απ’ το προηγούμενο μέχρι το 13ο Συνέδριο

Στο συνέδριο παραυρέθηκαν, και χαιρέτησαν, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, και ο Δήμος Κουμπούρης  εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των δέκα πανελλαδικά συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων.  Επίσης παραυρέθηκε ο Παναγιώτης Πάλμος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ. 

Ο πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης παρουσίασε την εισήγηση με το Διοικητικό Απολογισμό. Τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο παρουσίασε ο απερχόμενος ταμίας Αλέξανδρος Μάρκου. Την, ομόφωνα εγκεκριμένη, έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής (ΕΕ) παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΕ Λεωνίδας Ριτζάκης.

Ακολούθησαν ομιλίες των αντιπροσώπων. Πήραν το λόγο 49 συνάδελφοι και εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Μετά το κλείσιμο των εργασιών απ’ τον απερχόμενο πρόεδρο του ΔΣ Π. Τάτση εκλέχτηκε Εφορευτική Επιτροπή, όπου προχώρησε τις ψηφοφορίες και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Για το Διοικητικό Απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα, για τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό τα αποτελέσματα από τους 281 παρόντες αντιπροσώπους ήταν: Υπέρ ψήφισαν 213 αντιπρόσωποι. Κατά ψήφισαν 68 αντιπρόσωποι.

Στις εκλογές ψήφισαν 281 αντιπρόσωποι. Ένα ψηφοδέλτιο βρέθηκε άκυρο.

  • Ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Ενότητας έλαβε 186 ψήφους και 21 έδρες.
  • Ο Συνδυασμός της Ανανέωσης έλαβε 94 ψήφους και 10 έδρες.
  • Για την Ελεγκτική Επιτροπή ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Ενότητας έλαβε 2 έδρες και ο συνδυασμός της Ανανέωσης 1 έδρα.
  • Για το ΔΣ του ΕΦΚΑ τη μία έδρα κατέλαβε ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Ενότητας.
  • Για το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ από μία έδρα κατέλαβαν και οι δύο συνδυασμοί.
  • Για τη Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ η Αγωνιστική Ενότητα εξέλεξε 5 αντιπροσώπους και η Ανανέωση εξέλεξε 3 αντιπροσώπους.

Πρόσκληση στο νέο ΔΣ

Στις 9.7.2021 ο πλειοψηφών Σύμβουλος Παντελής Τάτσης έστειλε πρόσκληση πρός τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μας ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στις 7-8 Ιουλίου 2021,

Ως πλειοψηφών Σύμβουλος σας προσκαλώ να  βρεθούμε  σε συνεδρίαση του νεοκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου στις 14 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 9.30 π.μ στην αίθουσα της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ , οδός Κλεισθένους 15, 7ος όροφος. (πίσω από το παλιό Δημαρχείο στην οδό Αθηνάς)».