Νέα

Οδηγίες της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ πρός τα Σωματεία για τις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έστειλε πρός τα σωματεία μέλη της εγκύλιο με οδηγίες για το ξεπέρασμα των δυσκολιών, ώστε να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες μέσα στα προβλεπόμενα όρια, στην πορεία πρός το 13ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που θα γίνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Η εγκύκλιος με ημερομηνία 23.6.2020 έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

    Στις 18-6-20 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων των Σωματείων και του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

    Λόγω της δύσκολης κατάστασης που δημιουργήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε όλο το προγραμματισμό που αποφασίσαμε στο Δ.Σ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στις 29-1-20 για τα Σωματεία και την Ομοσπονδία που προέβλεπε το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 26-27 Μαϊου 2020.    Ζητήσαμε να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τέλη Οκτωβρίου προκειμένου μέχρι το Σεπτέμβρη να ολοκληρωθούν οι εκλογές των Σωματείων και προς το τέλος Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.    Η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) αποφάσισε η παράταση να δοθεί μέχρι τέλος Σεπτέμβρη για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Με βάση και τα περιθώρια που έχουμε με τις καταληκτικές ημερομηνίες της ΠΝΠ καταλήξαμε ομόφωνα το  Συνέδριό μας να πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτέμβρη 2020 στην Αθήνα. Καταλήξαμε με πλειοψηφία μέχρι 10 Σεπτέμβρη 2020 να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές στα Σωματεία, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) να συνεδριάσει για να νομιμοποιήσει τους Αντιπροσώπους και να οργανώσει το ίδιο το Συνέδριο.

  Γνωρίζουμε όλοι, ότι η περίοδος του καλοκαιριού είναι δύσκολη, πολλοί συνάδελφοι- συναδέλφισσες φεύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, υπάρχει ακόμα φόβος  και άλλα προβλήματα που δυσκολεύουν την συμμετοχή  των συναδέλφων στις εκλογές. Έχουμε αποδείξει στην πράξη σαν συνταξιούχοι ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες, παίρνοντας παράλληλα όλα τα μέτρα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να έχουμε καλά αποτελέσματα με την καλύτερη δυνατή συμμετοχή. Τις επόμενες μέρες το Προεδρείο θα κάνει τηλεφωνική επαφή με όλα τα Σωματεία που δεν έχουν κάνει εκλογές προκειμένου να οριστούν ημερομηνίες».