Ανακοινώσεις

Η ΣΕΑ ζητά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το Παναττικό Συλλαλητήριο στις 27 Μάρτη 2019 ζητά με υπόμνημά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEE, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.  Στο Παναττικό Συλλαλητήριο, που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:30 π.μ., και στην πορεία πρός το Μέγαρο Μαξίμου καλεί και η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών.

Το υπόμνημα της ΣΕΑ πρός τον πρωθυπουργό, με ημερομηνία 22.3.2019, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

 Από τις 26.11.18 απευθυνθήκαμε σε εσάς με Υπόμνημα των αιτημάτων μας, με την παράκληση να δεχθείτε την αντιπροσωπία μας, έπειτα  από την προηγούμενη πριν από δύο χρόνια συνάντησή μας (σ.σ. Από όπου και η φωτογραφία).

 Στις 15.12.18 πραγματοποιήσαμε Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα μετά από 160 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήσαμε οι συνταξιούχοι σε όλη την χώρα την χρονιά που πέρασε. Χιλιάδες συνταξιούχοι από όλα τα μέρη της χώρας  έφθασαν στην Αθήνα και μαζί με τους συνταξιούχους της Αττικής, πορευτήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας. Ωστόσο η αντιπροσωπία μας συναντήθηκε με το κ. Γεώργιο Τσίπρα, (λόγω δικών σας ανειλημμένων υποχρεώσεων), ο οποίος υποσχέθηκε να κλείσει μαζί σας εκ νέου συνάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά από τότε μέχρι και σήμερα και παρά τις προσπάθειες μας να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας (μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με το γραφείο σας), αυτό δεν έγινε εφικτό.  

 Τώρα θεωρώντας πως οι υποχρεώσεις σας είναι λιγότερες, στις 27 Μάρτη πραγματοποιούμε συγκέντρωση στην Αθήνα γύρω στις 12μ.μ. η πορεία μας θα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα θέλαμε να δεχθείτε την αντιπροσωπία μας που εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας, ώστε να συζητήσουμε τα προβλήματα που από καιρό σας έχουμε  γνωστοποιήσει με υπόμνημά μας».

 Οι απόστρατοι αστυνομικοί με τους συνταξιούχους

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλεί όλους τους απόστρατους σε μαζική συμμετοχή στην Παναττική συγκέντρωση που οργανώνει η ΣΕΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο κάλεσμά της η Κίνηση αναφέρει: «Όσο βιώνουμε τις συνέπειες από το κουτσούρεμα στις συντάξεις μας, τη φοροληστεία και το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών, όσο ξέρουμε ότι και αυτός ο χειμώνας πέρασε χωρίς επαρκή θέρμανση στα σπίτια μας, χωρίς περίθαλψη στα νοσοκομεία, εμβόλια για τη γρίπη και φάρμακα, όσο αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση περιμένει να μετρηθούμε λιγότεροι αυτή την άνοιξη στους δρόμους του αγώνα, εμείς, οι απόστρατοι, να βρεθούμε και πάλι στις κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους συνταξιούχους. Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να οργανωθούμε πιο μαζικά για τη ρήξη και την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που ρημάζουν τη ζωή μας.

  • Διεκδικούμε την απόδοση από την κυβέρνηση, αμέσως και χωρίς αιτήσεις και αγωγές, όσων παρακρατεί αυθαίρετα (δώρα, εισφορές αλληλεγγύης, περικοπές επικουρικών συντάξεων) και την εφαρμογή όλων των αποφάσεων των δικαστηρίων και ιδίως αυτών που κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων και καλούν στην επαναφορά τους στα επίπεδα της 31-7-2018.
  • Ζητούμε την αύξηση των συντάξεων, την απόσυρση των διατάξεων για το πάγωμα και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ιδίως του νόμου-λαιμητόμου “Κατρούγκαλου”. Να αποδοθούν άμεσα τα δώρα, η 13η και 14η σύνταξη. Να αποδοθούν οι συντάξεις χηρείας, το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο.
  • Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Καταγγέλλουμε τη λεηλασία που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και ζητούμε αναλογική εκπροσώπηση των αστυνομικών στο Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.
  • Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους νέους, που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, την ανεργία, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.
  • Δηλώνουμε, ως απόστρατοι αστυνομικοί, την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και στη μετατροπή της χώρας μας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση.
  • Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας να μη στρέφονται με την καταστολή ενάντια στους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα εργατικά συνδικάτα, αποστολή της είναι μόνο η αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Απόστρατοι, μη σας αποκοιμίζουν με υποσχέσεις μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μαζί με τους συνταξιούχους και το λαϊκό κίνημα!».