Ανακοινώσεις

Η ΠΟΣ ΟΑΕΕ συμπαραστέκεται στους αγρότες!

Το διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ ΟΑΕΕ εκφράζει την συμπαράσταση των συνταξιούχων στους χιλιάδες αγρότες που είναι στους δρόμους για να υπερασπίσουν το εισόδημά τους που συρρικνώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτές οι πολιτικές, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, τους αφήνουν απροστάτευτους στο έλεος του καιρού χωρίς αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις παραγωγές μας, κρατούν χαμηλές τις τιμές των προϊόντων , τους οδηγούν στη φτώχεια, τους στερούν μια αξιοπρεπή ζωή».

Ταυτόχρονα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, δεχόμαστε τη φοβερή επίθεση των τεράστιων ανατιμήσεων στο οικιακό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα μετακίνησης, της μεγάλης ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ βιώνουμε και τα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας.

Στηρίζουμε τα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών, που ούτε υπερβολικά, ούτε ανέφικτα είναι και μπορούν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση, ώστε να πάρουν μια ανάσα και να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από τη δουλειά τους.

Μαζί με τους αγρότες διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης».

Καλούμε όλα τα σωματεία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών, να δώσουν το παρών στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που οργανώνονται στην περιοχή τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΤ.ΤΑΤΣΗΣ                            ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΛΑΦΗΣ