Νέα

Επιστολή της ΣΕΑ πρός τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τη λήψη όλων των μέτρων ώστε μετά το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος να διευκολυνθούν οι συνταξιούχοι και να φτάσουν χωρίς εμπόδια απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις στο Μέγαρο Μαξίμο, ζήτησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των δέκα πανελλαδικά συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στις 4.10.2021 η ΣΕΑ Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ έστειλε στον Τ. Θεοδωρικάκο την παρακάτω επιστολή:

«κ. Υπουργέ,

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων την Παρασκευή 8/10/21 και ώρα 11:30 π.μ., πραγματοποιεί Πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό. Εδώ και αρκετό διάστημα με Υπόμνημά μας προς τον κ. Πρωθυπουργό έχουμε κοινοποιήσει το αίτημά μας, μαζί και τα προς συζήτηση θέματα των συνταξιούχων.

Η συγκέντρωση και η πορεία μας θα πραγματοποιηθεί με όλους τους κανόνες προστασίας από την πανδημία. Παρακαλούμε να λάβετε όλα τα μέτρα ώστε να διευκολύνεται δίχως εμπόδια και αστυνομικές δυνάμεις όλη τη διαδικασία ώστε η πορεία μας να φθάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά μας είμαστε σε θέση να περιφρουρήσουμε όλη την διαδικασία, όπως κάθε φορά κάνουμε».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη ΣΕΑ εκκρεμμεί απ’ τις 14.12.2019, όπως είχε συμφωνηθεί με τους υπουργούς της κυβέρνησης, μετά το μεγαλειώδες και υπό συνεχή βροχή Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Οι συνταξιούχοι με αφορμή την 1η Οχτώβρη, την Παγκόσμια Μέρα για την Τρίτη Ηλικία,  απαιτούν «Αυξήσεις στις συντάξεις» τονίζοντας: «Διεκδικούμε ότι μας έχουν αφαιρέσει σε Συντάξεις, Δώρα, Υγεία, Κοινωνική».