Ανακοινώσεις

Εγκύκλιος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ πρός τα σωματεία για το 2019

«Το μήνυμα της πανελλαδικής συγκέντρωσης στην Αθήνα προς κάθε κατεύθυνση είναι καθαρό: “Με ψίχουλα και ψέματα δεν μας ξεγελάτε, δεν ξεχνάμε τις κλεμμένες κατακτήσεις μας, διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουνε”» τονίζει η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ σε εγκύκλιο πρός τα σωματεία μέλη της. Η εγκύκλιος πρός τα σωματεία έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

   Ευχόμαστε σ’εσάς τα μέλη του Δ.Σ , τις οικογένειές σας και σε όλα τα μέλη του Σωματείου σας καλή χρονιά να είστε πάντα καλά, καλό κουράγιο,  καλούς αγώνες.

   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους όλης της χώρας που αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, τα προβλήματα του ταξιδιού εκατοντάδων χιλιομέτρων από στεριά και θάλασσα έφθασαν στην Αθήνα να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων, την μεγαλύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια.

  Αποδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, όχι όμως και του αγώνα. Το μήνυμα της συγκέντρωσης προς κάθε κατεύθυνση είναι καθαρό: “Με ψίχουλα και ψέματα δεν μας ξεγελάτε, δεν ξεχνάμε τις κλεμμένες κατακτήσεις μας, διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουνε”.

    Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνιση και ετοιμότητα. Οι ελιγμοί της Κυβέρνησης δεν μας καθησυχάζουν.

Η ακύρωση της περικοπής της προσωπικής διαφοράς είναι μια σημαντική νίκη μας .Να μην περάσει η προπαγάνδα τους για διαφορά παλιών και νέων συντάξεων ώστε να υπάρχει ισονομία όπως λένε για να δικαιολογήσουν την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

   Το  γεγονός ότι δεν αφαιρέσανε τα 220 ευρώ από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ) , όπως σχεδιάζανε και λέγανε πως τα παίρνουμε παράνομα είναι μια σημαντική νίκη μας.

  Η πάλη  για την αναπλήρωση των απωλειών, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με αυξήσεις στις συντάξεις, στους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές πρέπει να είναι αγώνας καθημερινός. Για μας και τα παιδιά μας, τα δικαιώματά μας δεν είναι περασμένα  ξεχασμένα , απαιτούμε καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

  Δεν θα σταματήσουμε εδώ γιατί η επίθεση στα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα θα συνεχιστεί. Τα προβλήματα της υγείας με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η μεγάλη συμμετοχή στα φάρμακα κάνουν την ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη. Χιλιάδες συνταξιούχοι  δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τους για θέρμανση και άλλες βασικές ανάγκες .

   Μαζί με τους εργαζόμενους , τα άλλα λαϊκά στρώματα, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δίνουμε τον αγώνα μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

   Μέσα στο Α΄τρίμηνο του 2019 θα πραγματοποιηθούν οι χρονιάτικες συνελεύσεις .Να προσπαθήσουμε μαζί με την Ομοσπονδία μας , αυτές οι Συνελεύσεις να είναι μαζικές, να συζητήσουμε τα συμπεράσματα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν το χρόνο που πέρασε , και να σχεδιάσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα. Σ’αυτήν μας την προσπάθεια να στηριζόμαστε στην ακόμα καλύτερη συνεργασία μας με τα άλλα συνταξιουχικά σωματεία στην πόλη μας, στον νομό  μας, παίρνοντας υπ’όψιν το γενικότερο σχεδιασμό που υπάρχει από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα  των δέκα συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.

   Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να τονίσουμε ξανά ότι είναι επιτακτική ανάγκη  να προσαρμόσουμε όλα τα Σωματεία με τις καταστατικές υποχρεώσεις όπως:

·        Μητρώο μελών  για όλα τα Σωματεία , χωρίς μητρώο μελών δεν μπορούν να γίνουν γενικές συνελεύσεις και εκλογές.

·        Να τηρούνται διαδικασίες με πρακτικά, εγγραφή μελών, όλα τα εξερχόμενα έγγραφα να έχουν υπογραφή του Προέδρου και του Γραμματέα.

·        Να προσεχθεί ιδιαίτερα το κράτημα των οικονομικών. Να  υπάρχουν παραστατικά για όλα τα έξοδα , να λειτουργούν η Ε.Ε., να σταλούν στην Ομοσπονδία  οι οικονομικοί απολογισμοί, η έκθεση της Ε.Ε.

Τέλος να εξασφαλίσουμε όλα τα Σωματεία να έχουν καλή λειτουργία, να συμμετέχουν στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος στους αγώνες που αναπτύσσονται, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξής τους. Να βάλουμε σαν στόχο μέχρι το επόμενο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας να πραγματοποιηθούν οι ενώσεις των Σωματείων του ΤΣΑ με τα Σωματεία του ΟΑΕΕ που ακόμα έχουν απομείνει σε πέντε πόλεις».