Νέα

Δυνατή φωνή των συνταξιούχων απ’ τη Θεσσαλονίκη

Απ’ την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη έστειλαν οι συνταξιούχοι το μήνυμα πως δεν χρωστούν σε κανένα δανειστή τα δικαιώματά στην Κοινωνική Ασφάλιση και την υγεία.

Η συγκέντρωση, που έγινε με όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, οργανώθηκε απ’ την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης στις 22 Οκτωβρίου 2020. Πήραν μέρος –εκτός απ’ τη Θεσσαλονίκη- συνταξιούχοι απ’ την Πιερία και τη Χαλκιδική.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και ο Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Μέσα από τις ομιλίες αναδείχθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, στο ΕΚΑΣ, αλλά και για τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας με κάλυψη των ελλείψεων σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, όλες τις δημόσιες δομές Υγείας, με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων και άμεσα δωρεάν μοριακή ανίχνευση του ιού Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους των μονάδων.