Ανακοινώσεις

ΔΣ ΠΟΣ-ΟΑΕΕ: Ομόφωνη απόφαση στήριξης του αγώνα των αγροτών

Ομόφωνη απόφαση συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα για να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που τους συνθλίβει, πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, που συνεδρίασε στις 6.2.2019.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ επισημάνθηκε ότι ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται αυτή τη συμπαράσταση για να μείνει στον τόπο του, όπου η ζωή είναι πολύ δύσκολη. Ήδη σωματεία της δύναμης της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους.

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αλληλεγγύη της στους αγώνες των αγροτών. Στις 2 Φλεβάρη 2016 αντιπροσωπείες της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και της ΟΣΕ-ΙΚΑ επισκέφτηκαν το μπλόκο της Νίκαιας (απ’ όπου και η φωτογραφία).

Ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης, σημείωσε ότι μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 15.12.2018 ο κόσμος αναθάρρησε «πως κάτι μπορεί να γίνει» και, μεταφέροντας την εμπειρία των περιφερειακών συσκέψεων, η παρότρυνση είναι να υπάρξει αγωνιστική συνέχεια. Εκκρεμεί, υπογράμμισε, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι απασχολημένος με άλλα ζητήματα αυτή την περίοδο, που δυστυχώς εγκυμονούν γενικότερους γεωπολιτικούς κινδύνους. Ανεξάρτητα απ΄τη συνάντηση, όπως και απ’ τις εκλογές, οι συνταξιούχοι θα σχεδιάσουν το αγωνιστικό πρόγραμμά τους με επικεφαλής τη ΣΕΑ, τόνισε ο Παντελής Τάτσης.

Το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ αποφάσισε ομόφωνα να γίνει το 12ο Συνέδριο στην Κατερίνη στις 10 Μάη 2019. Δηλαδή η άφιξη των αντιπροσώπων στην Κατερίνη θα γίνει στις 9.5.2019, οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στις 10.5.2019 και στις 11.5.2019 θα γίνει η αναχώρηση των αντιπροσώπων.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν η Επικύρωση των Πρακτικών και ο Οικονομικός Απολογισμός Τριμήνου.

Για το θέμα της εκπαίδευσης ατόμων της τρίτης ηλικίας στις νέες τεχνολογίες υπήρξε σύμπτωση απόψεων για την αναγκαιότητα. Εγκρίθηκε, όμως, κατά πλειοψηφία ότι αυτή η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται με ευθύνη του κράτους ή των δήμων.

Το θέμα για τα έξοδα κίνησης του Δ.Σ  και Αντιπροσώπων, θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.