Ανακοινώσεις

Γ. Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ: Αποφάσεις για αγωνιστική στράτευση των συνταξιούχων του Λεκανοπεδίου

Εφόδια για την αγωνιστική στράτευση περισσότερων συνταξιούχων του Λεκανοπεδίου στο διεκδικητικό κίνημα της Τρίτης Ηλικίας μπορούν να αποτελέσουν τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) τωνΣυνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, που έγινε στις 28.3.2019 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Τις εργασίες της ΓΣ άνοιξε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κώστας Πιτσιώτης προτείνοντας για προεδρείο τους Μάκη Γκούβα, Κώστα Λάππα και Φώτη Μοντεσίδη. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα.Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συναδέλφων που έφυγαν απ’ τη ζωή και ακολούθησαν ο Διοικητικός Απολογισμός  απ’ τον πρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Γαλανόπουλο και οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων.

Ο ταμίας Νίκος Δρίκος παρουσίασε τον Οικονομικό απολογισμό και ο Βλαδίμηρος Βογιανίδης την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής που εγκρίθηκαν, όπως και ο Διοικητικός Απολογισμός,  ομόφωνα.  Η Γ.Σ. ενέκρινε ψήφισμα στήριξης του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκης των επιθέσεων του Ισραήλ. Ζητά απ΄ την Ελληνική κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Ελληνική Βουλή.

Οι χαιρετισμοί

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης αναφέρθηκε στο καλά οργανωμένο κίνημα των συνταξιούχων, όπου στα πλαίσια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των εννιά συνεργαζόμενων Πανελλαδικά συνταξιουχικών οργανώσεων είναι διακριτή η αυτοτελής παρουσία της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών. «Η ΣΕΑ κατηύθυνε τους αγώνες των συνταξιούχων σε δρόμο σύγκρουσης με τις πολιτικές υπέρ των μεγάλων συμφερόντων» τόνισε ο Δ. Κουμπούρης και πρόσθεσε: «Ό,τι καταφέραμε, το καταφέραμε με τους αγώνες μας. Αποκρούσαμε σε πρώτη φάση την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Οι μετά το νόμο Κατρούγκαλου συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται παίρνουν μέχρι και 280 ευρώ λιγότερα απ’ τους παλιούς συναδέλφους. Διεκδικούμε όλα όσα μας περιέκοψαν. Δεν δανειστήκαμε να τα χρωστάμε. Τα δουλέψαμε και τα πληρώσαμε. Τελείωσαν τα μνημόνια; Δώστε τώρα τα δώρα Χριστουγέννων και όλα παρακρατήσατε παράνομα. Εφαρμόστε τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης μεταξύ των άλλων είπε: «Κάποιοι θέτουν το ερώτημα τι θα γίνει με τους χαμηλοσυνταξιούχους και αυτούς που τους έκοψαν το ΕΚΑΣ. Γι’ αυτούς το όριο ασφαλείας είναι η διεκδίκηση της ΣΕΑ να μην υπάρχει σύνταξη μικρότερη από 600 ευρώ». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο (13.3.2019), ο οποίος είπε ότι με το υπό κατάρτηση νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για τα χρέη στα ταμεία θα χορηγήσει και σύνταξη στους οφελέτες που έχουν συμπληρώσει το όριο για συνταξιοδότηση, αλλά δεν παίρνουν, λόγω χρεών, σύνταξη. «Του εγχειρήσαμε, είπε ο Π. Τάτσης, σχέδιο για τη χορήγηση αναλογικής σύνταξης σε αυτούς οφειλέτες. Δηλαδή σέ έναν ασφαλισμένο για 30 χρόνια που οι εισφορές τους φτάνουν για ασφάλιση 25 ετών να πάρει σύνταξη για 25 χρόνια. Αλλοιώς η χορήγηση σύνταξης για να πληρώνει δόσεις, όπως έγινε με την προηγούμενη ρύθμιση, είναι δώρο-άδωρο. Όσοι μπήκαν στη ρύθμιση με δόσεις για 50.000 ευρώ μένουν απ’ την αρχή του μήνα με 80-100 ευρώ. Πώς να ζήσει κανείς έτσι;».

Και ο Π. Τάτσης κατέληξε: «Η υπεράσπιση των συντάξεων και της υγείας αλλά και η απομάκρυνση της φορομπηξίας θα γίνουν στο δρόμο του αγώνα. Ακόμα και η συνάντηση της ΣΕΑ με τον Αλέξη Τσίπρα στις 30.3.2019 ορίστηκε μετά την παναττική κινητοποίηση. Αλλοιώς θα συνέχιζαν να μας πηγαίνουν απ’ τον ξάδερφο στον πρωθυπουργό όπως έκαναν απ’ τις 15 Δεκέμβρη 2018, που μας  υποσχέθηκαν τη συνάντηση».

Ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, είπε οτι η ενωτική δράση της ΣΕΑ αποτελεί φάρο για το κίνημα των ΕΒΕ.

Ο Διοικητικός Απολογισμός

Ο Π. Γαλανόπουλος αφού έκανε απολογισμό της «πλούσιας δράσης» για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων απ’ την προηγούμενη Γενική Συνέλευση υπογράμμισε: «Με τους Αγώνες μας, αναδείξαμε το δίκαιο των αιτημάτων μας, κερδίσαμε τη συμπάθεια και την υποστήριξη και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αποκαλύφθηκε η ψεύτικη αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με την αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα που ακολουθούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φάνηκε η ουσιαστική συμφωνία τους στην υλοποίηση όλων των Αντιασφαλιστικών Νόμων. Οι κινητοποιήσεις μας, έδειξαν τη δύναμη της ενότητας και του οργανωμένου Αγώνα. Την αποφασιστικότητα και την αντοχή  των συνταξιούχων, να φτάσουν τον Αγώνα μέχρι το τέλος. Αποτέλεσμα αυτού του Μαραθωνίου κινητοποιήσεων ήταν η κυβέρνηση να αναστείλει τη μείωση των Συντάξεων για τους παλιούς συνταξιούχους.Το κίνημα των συνταξιούχων, η ΣΕΑ εκτιμά ότι η αναστολή των μέτρων είναι μία νίκη των συνταξιούχων. Διαψεύσαμε όσους μας έλεγαν ότι με τους Αγώνες δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ.  Αποδείξαμε ότι χαμένοι είναι οι Αγώνες που δεν γίνονται. Πιστεύουμε, ότι αν η συμμετοχή των συνταξιούχων στους Αγώνες ήταν μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα. Οι Αγώνες που δώσαμε έγιναν πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, από ανθρώπους Συνταξιούχους οι οποίοι  στη συντριπτική πλειοψηφία είναι μεγάλοι σε ηλικία. Η μεγαλύτερη όμως δυσκολία που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε οφείλεται στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι συνταξιούχοι οι οποίοι  δεν  έχουν φάρμακα, φαγητό, θέρμανση, εύκολη πρόσβαση στην Υγεία, ζουν μόνοι και αβοήθητοι απαιτούν λύσεις άμεσα. Τέτοιες λύσεις δεν υπάρχουν, γιατί η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες έχουν επιλέξει πάνω από τη ζωή και την Υγεία των Συνταξιούχων να βάζουν την ανάπτυξη και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με τη μείωση των συντάξεων και των μισθών, τις περικοπές κοινωνικών δαπανών, δημιουργούν  Ματωμένα πλεονάσματα. Η επιδείνωση της ζωής των συνταξιούχων και η αγανάκτησή τους δεν συνεπάγεται αυτόματα και συνειδητοποίηση για τις αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη θέση. Αντίθετα πολλοί συνταξιούχοι λόγω αυτών των δυσκολιών απογοητεύονται και υποκύπτουν σε φαινομενικά εύκολες και σύντομες λυσεις που τελικά αποδεικνύονται δύσβατοι και μακρινοί δρόμοι. Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον οργανωμένο  Αγώνα, στρέφονται σε ατομικές λύσεις, στη μοιρολατρία και στην αποστράτευση.

Συνάδελφοι – σες,

Ο Αγώνας θέλει υπομονή. Μοιάζει σαν τον αγρότη που σπέρνει και περιμένει κάποιους μήνες ή χρόνο να δεί  τον κόπο του. Ο Αγώνας είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, είναι η επεξεργασία αιτημάτων, η ενημέρωση, επαφή και ανταλλαγή σκέψης με τον συνάδελφο, είναι η ίδια η Συγκέντρωση και τα μηνύματα που αυτή στέλνει. Είναι η δύναμη που εκπέμπει σε καθένα που συμμετέχει γιατί το Εγώ γίνεται Εμείς. Είναι η διεργασία που αυτή γεννά στη συνείδηση κάθε συνταξιούχου, κάθε ανθρώπου.  ΤΕΛΙΚΑ οι ΑΓΩΝΕΣ είναι ο μοναδικός δρόμος. Το μοναδικό όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για να υποστηρίξουμε το δίκαιο μας.Στο Μαραθώνιο των Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων αντιμετωπίσαμε και τη στάση των ξεπουλημένων Συνδικαλιστικών ηγεσιών όπως το: “ΔΙΚΤΥΟ”, και τη ΓΣΕΒΕΕ, οι οποίες με τη στάση τους υποστηρίζουν  την εκάστοτε κυβέρνηση, ότι χρώμα αυτή και αν έχει, ενάντια στα συμφέροντα των Συνταξιούχων. Θα παλεύαμε από καλύτερη θέση αν τους Αγώνες  μας,  υποστήριζε και η ΓΣΕΒΕΕ. Η δύναμή μας θα πολλαπλασιάζεται αν έμπαιναν στη μάχη οι νεώτεροι συνάδελφοι επαγγελματίες.Αυτές οι Συνδικαλιστικές ηγεσίες συκοφάντησαν τους Αγώνες μας, ως Επαναστατική γυμναστική, στέλνοντας μαζί με κάποια τηλεοπτικά κανάλια ιδιοκτησίας Εφοπλιστών, τους συνταξιούχους σε μεγάλα Δικηγορικά γραφεία για αιτήσεις και Αγωγές καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες και ψεύτικες προσδοκίες ότι μπορούν να κατακτηθούν τα αναδρομικά εύκολα και απλά, μακριά από Αγώνες και σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, έξω από το συνδικαλιστικό Κίνημα».

Στη συνέχεια ο Π. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για την υγεία και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης για το ίδιο θέμα, αλλά και τις συσκέψεις για τις γυναίκες και την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. «Στη δράση του Σωματείου μας, υπογράμμισε, ήταν και οι εκδρομές, οι θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας και πολλά άλλα. Οι εκδηλώσεις μας, σκοπό έχουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Επιδιώκουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις να συμμετέχουν όσο το δυνατό πιο πολλοί. Υπενθυμίζουμε, ότι από το 1 €υρώ που μας κρατάνε μας δίνουν μόνο τα 0,25 λεπτά για τη λειτουργία του Σωματείου. Ενοίκια, ΔΕΗ, τηλέφωνα, Κινητοποιήσεις και άλλα. Τα 0,75 λεπτά  που μας κρατάει το Υπουργείο είναι για κοινωνικό Τουρισμό τα οποία δυστυχώς δεν δόθηκαν για το σκοπό που κρατήθηκαν.  Το Σωματείο μας και η Ομοσπονδία διεκδικούν αυτά τα χρήματα . Είναι δικά μας και τα απαιτούμε. Η δράση της Ένωσης ήταν πολύμορφη και αγκαλιάζει όλα τα θέματα που απασχολούν την οικογένεια του συνταξιούχου. Επόμενο ήταν, αυτή μας η δράση να συναντηθεί εκτός από τους Συνταξιούχους του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων και με τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, την ΠΑΣΕΒΕ. Οργανώσαμε πολλούς Αγώνες σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε Τοπικό  για τις συντάξεις, ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών, το φορολογικό,  την ανεργία, τη δημοτική φορολογία, τους παιδικούς σταθμούς και άλλα.Τελευταίο παράδειγμα είναι οι κοινοί Αγώνες για την Υγεία στη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, όπου συμμετείχαν  οι συνάδελφοι από τα παραρτήματα του Αιγάλεω και Περιστερίου, οι κοινοί Αγώνες στην Καλλιθέα για φορολογικά ζητήματα και άλλα. Ακόμη με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας οργανώσαμε πολλές κοινές εκδηλώσεις για κοινά αιτήματα, θα συμμετέχουμε και εμείς στην Κινητοποίηση στις 3 Απρίλη 2019 στο Υπουργείο Οικονομικών, για τις κατασχέσεις, φορολογικό και άλλα. Οργανώσαμε από κοινού   εκδήλωση για τα παιδιά, όπου συμμετείχαν πολλοί συνταξιούχοι με τα εγγόνια τους. Σε τοπικό επίπεδο  πολλές φορές οργανώσαμε  περιοδείες με ανακοινώσεις  για ενημέρωση σε Τράπεζες – ΔΕΗ-  ΚΑΠΗ καιι αλλού. Αυτή η κοινή δράση είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα σε Τοπικό επίπεδο και χρειάζεται να δυναμώσει πιο πολύ. Η συνεπής και αταλάντευτη στάση του Σωματείου στο δρόμο του Αγώνα, βοήθησε ένα κομμάτι των Συνταξιούχων να ενημερωθεί καλύτερα για την κατάσταση. Να κατανοήσει πιο πολύ την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός δυνατού Σωματείου. Αυτό το χρονικό διάστημα που εξετάζουμε αυξήθηκε ο αριθμός των συναδέλφων μας, που συμμετέχουν και βοηθάνε στα παραρτήματα. Επιδιώκουμε να αυξήσουμε τα παραρτήματα και σε άλλους δήμους της Αττικής. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των 7 που λειτουργούν. Επιδίωξη του Δ.Σ. είναι η ένταξη στη ζωή και τη δράση του Σωματείου μας, πιο πολλών Γυναικών, οι οποίες αν δεν είναι πλειοψηφία, είναι πάρα πολλές στο Σωματείο μας. Είναι γνωστό ότι σε κάποια παραρτήματα δραστηριοποιούνται αξιόλογες Συναδέλφισσες, οι οποίες βοηθάνε πάρα πολύ στη λειτουργία και τη δράση του Σωματείου. Η συμμετοχή των γυναικών στην Ένωση, προσπαθούμε να είναι ΜΑΖΙΚΗ. Αν αυτό συμβεί και υπάρχουν οι δυνατότητες, το Σωματείο θα κάνει άλμα, τόσο σε οργάνωση όσο και σε ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ».

Ο Π. Γαλανόπουλος επισήμανε: «Ουσιαστικά είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Εμείς δεν θα σας πούμε τι θα ψηφίσετε. Αυτό είναι δικαίωμα του καθενός. Όμως επειδή οι Συνταξιούχοι είμαστε πολύ μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, οι πιο πολλοί έχουμε και οικογένειες, επόμενα σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουμε τις εξελίξεις. Είναι φυσικό να ενδιαφερόμαστε και για τις εκλογές, με την έννοια ότι στην αντίληψή μας είναι ότι, τα ατομικά συμφέροντα συνδέονται με τα γενικά.

  • Οι νόμοι για τις συντάξεις είναι για όλους.
  • Η κατάσταση της Υγείας είναι για όλους
  • Η ανεργία και οι μισθοί των παιδιών , ενδιαφέρουν όλους μας.

Από αυτή την άποψη εμείς χρησιμοποιούμε κάποια κριτήρια  πολιτικά,να κρίνουμε τα κόμματα, τους υποψήφιους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες. Δηλαδή, κατά πόσο μας υποστηρίζουν ή όχι. Δεν μπορούμε από τη μια να συμμετέχουμε σε Κινητοποιήσεις για τις συντάξεις μας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία και από την άλλη να υποστηρίζουμε πολιτικές που τα κατεδαφίζουν».

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του ανέφερε: «Σημαντικά θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τον Ελληνικό λαό είναι και τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης να γεμίσει τη χώρα μας, από τη μια άκρη στην άλλη με βάσεις Αμερικάνικες. Πολλές από αυτές έχουν και πυρηνικά όπλα. Είναι ευκολονόητο ότι σε τυχόν πολεμική αναμέτρηση οι περιοχές, οι οποίες φιλοξενούν στρατιωτικές βάσεις  γίνονται στρατιωτικοί στόχοι.  Είναι γνωστό ότι η βάση της Σούδας πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί από τους  Αμερικανούς για επεμβάσεις σε γειτονικούς λαούς. Διαφωνούμε με τη συμφωνία  των Πρεσπών γιατί έγινε για να ενταχθεί το γειτονικό κράτος, η Βόρεια Μακεδονία όπως λέγεται στο ΝΑΤΟ.Ήταν επιλογή των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με  οικονομικά, πολιτικά  στρατιωτικά κριτήρια, και ανταγωνιστικά, στα συμφέροντα των μονοπωλίων της Ρωσίας. Η κυβέρνηση επέλεξε να γίνει η εμπροσθοφυλακή των  Αμερικανών για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στη συνεργασία  της, η κυβέρνηση με τους Αμερικανούς προσβλέπει στην κάλυψη του χαμένου ΑΕΠ λόγω της κρίσης. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στα βασικά αυτής της συμφωνίας που είναι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ συμφωνούν .Διαφωνούν σε δευτερεύοντα θέματα. Επέλεξαν  το  συγκεκριμένο θέμα για να σηκώσουν τους ψεύτικους τόνους αντιπαράθεσης για να ξεγελάσουν τον Ελληνικό λαό. Αλήθεια πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές μεταξύ τους, που επιτρέπουν μεταγραφές από το ένα κόμμα στο άλλο; Άλλο κόμμα ψηφίζεις και άλλο σου βγαίνει… Εμείς είμαστε αντίθετοι με το ΝΑΤΟ, γιατί είναι ένας οργανισμός των Μονοπωλίων μια διακρατική Ένωση που στόχο έχει να κάνει επεμβάσεις και πολέμους για τα συμφέροντα των πιο ισχυρών… Αγωνιζόμαστε να φύγουν από τον τόπο μας, οι βάσεις και το ΝΑΤΟ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ενεργό φιλειρηνικό κίνημα και σας καλούμε να συμμετέχετε στην μαραθώνια πορεία που καλεί η ΕΕΔΥΕ στις 14 Απρίλη 2019 και στη συγκέντρωση το απόγευμα».

Και ο Π. Γαλανόπουλος κατέληξε: «Του χρόνου το Σωματείο θα κάνει εκλογές. Στην Αθήνα υπάρχουν χιλιάδες συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ μακριά από το Σωματείο μας. Η συμβολή του καθενός και της κάθε μιας, είναι σημαντική στη μαζικοποίηση του Σωματείου μας. Καλούμε τον κάθε ένα να βοηθήσει, να έρθουν και να γραφτούν νέοι συνάδελφοι στα μητρώα μας. Εσείς εδώ να πρωτοστατήσετε, να μαζικοποιηθεί κατά χιλιάδες το αγωνιστικό αυτό μετερίζι της πάλης μας.

Συνάδελφοι- σες,

χρειάζεται εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αισιοδοξία και πίστη που στηρίζεται στη γνώση. Ότι το Σωματείο μας, οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θα συμβάλλουμε ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί, από καλύτερη θέση να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας. Μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Γνωρίζουμε ότι ο τόπος μας είναι πλούσιος σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Από όλους εμάς εξαρτάται αυτός ο πλούτος που καθημερινά παράγεται να μην χρησιμοποιείται για να αυγατίζουν κάποιοι τα πλούτη τους αλλά για να ζουν όλοι οι άνθρωποι καλά και με αξιοπρέπεια. Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους, υγεία και αγωνιστική στράτευση στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Το ψήφισμα

Η Γ.Σ. ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα: «Καταγγέλουμε τους βομβαρδισμούς που έχει ξεκινήσει το Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού στην περιοχή της Γάζας.Η επίθεση ξεκίνησε  μετά την επίσημη αναγνώριση της Ισραηλινής κατοχής στα Υψίπεδα του ΓΚΟΛΑΝ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η αναβαθμισμένη συνεργασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση του Ισραήλ  ενθαρρύνει αυτούς τους βομβαρδισμούς που αποτέλεσμα έχουν το Θάνατο και τραυματισμό χιλιάδων Παλαιστινίων.

Στηρίζουμετον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για:

  • Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  •  Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967.
  • Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015».