Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της ΣΕΑ Συνταξιούχων για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων στην σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε και αποφάσισε την στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καλεί τα σωματεία της δύναμής της, να συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα τους.

Εκφράζει  την πλήρη αντίθεση στην πολιτική και τις πρακτικές της κυβέρνησης της  ΝΔ και των προηγούμενων που εφαρμόζοντας πιστά απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης για τα κέρδη των πολυεθνικών, προετοιμάζει το έδαφος να παραδώσει την ΛΑΡΚΟ στους ιδιώτες επενδυτές, χωρίς εργαζόμενους και δικαιώματα.

Έτσι την 1η Φλεβάρη σε μια αιφνιδιαστική αντεργατική κατεύθυνση απέστειλε σχέδιο όπου προτίθεται να απολύσει το σύνολο των εργαζόμενων άμεσα και μάλιστα απαιτώντας να φύγουν από τον οικισμό που διαμένουν εδώ και χρόνια.

Εμείς οι συνταξιούχοι από την εμπειρία μας γνωρίζουμε τους αγώνες και τη συμπαράσταση που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις για να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή με όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτό απαιτούμε και σήμερα από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και καλούμε τα Συνταξιουχικά σωματεία μας να πάρουν αγωνιστικά μέρος στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 26/2/22 στην Πλ. Συντάγματος.

Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11.15 π.μ.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις