Ανακοινώσεις

Όλοι στο Παναττικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5/10 στις 10:00!

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 10Π.Μ.

Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης και μερίδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που συνεχίζουν και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως αυξήσεις τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά ως παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανόμενη ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος και δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές. 

Δεν ανεχόμαστε να μην δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου και με τα χρήματα αυτά μαζί με τα χαράτσια στο ρεύμα να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν προσωπική διαφορά. 

Δεν ανεχόμαστε αφού μας έχουν κόψει τα πληρωμένα δώρα μας να δίνουν επιδόματα φτώχειας όποτε τους βολεύει μόνο σε ορισμένους συνταξιούχους. 

Δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ που είναι πολλαπλάσια του πολύ μικρού ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε. 

Δεν ανεχόμαστε να μην αποδίδουν τα πληρωμένα οικειοθελώς από τους συνταξιούχους λειτουργικά έξοδα των σωματείων με στόχο τον στραγγαλισμό τους. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Έχουμε την πείρα ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων ότι η μια κυβέρνηση που παίρνει την σκυτάλη από την άλλη ανεξάρτητα πολιτικού προσήμου συνεχίζει τον ίδιο θανατηφόρο δρόμο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι για το πώς θα θυσιάσουν παραπέρα τα δικαιώματά μας σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται  στην δράση μας.

Οφείλουμε να πιστέψουμε βαθιά ότι άλλη δυνατότητα δεν έχουμε παρά να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και συχνότητα οι αγώνες μας»

Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε στο ακέραιο συνολικά το πλαίσιο των αιτημάτων μας. 

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
  • Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. 
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. 
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Να μη λείψει κανένας από την Παναττική συγκέντρωση στις 5 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη, στην Πλατεία Συντάγματος στις 10 π.μ.