Ανακοινώσεις

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με βάση τη νέα  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επιστροφή των αναδρομικών του 11μήνου 2015-2016 επισημαίνει:

Α. Για μια ακόμη φορά με την συμβολή και την προσφυγή διάφορων μεγαλοδικηγορικών  γραφείων  που δήθεν κόπτονται για τους συνταξιούχους, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας νομιμοποιεί και βγάζει συνταγματικό όλο το αντιασφαλιστικό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, της Ε.Ε και των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που με αυτό κατακρεουργήθηκαν οι συντάξιμες αποδοχές και τα δικαιώματα των συνταξιούχων στην κοινωνική ασφάλιση.

Β. Η πρόσφατη απόφαση, η οποία βγαίνει μετά από ενάμιση χρόνο καθυστέρηση, αφορά την καταβολή των αναδρομικών στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα του 11μηνου 2015-2016, ουσιαστικά υιοθετεί όλο το σκεπτικό του νόμου 4714/20 και βγάζει όλες του τις διατάξεις συνταγματικές. Με αυτόν τον τρόπο ό,τι μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικό έχει ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις βγαίνει συνταγματικό.

Γ. Για μια ακόμη φορά η απόφαση αυτή οδηγεί σε νέες δικαστικές περιπέτειες με ατομικές αγωγές, νέα έξοδα, εκατομμύρια συνταξιούχους, που για δέκα χρόνια οι συντάξεις και τα δικαιώματά τους έχουν σφαγιασθεί και πληρώνουν κάθε χρόνο 8.5 δισεκατομμύρια, δίχως καμιά απολαβή γιατί και αυτά που έβγαλε η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση την εφάρμοσε κουτσουρεμένη με πολιτική απόφαση δίχως να αποδώσει τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους που τα δικαιούταν.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους σε όλη αυτή την απαράδεκτη, πολυέξοδη, και ψυχοφθόρα διαδικασία. Καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική και πρακτική και άμεσα με πολιτική απόφαση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016, δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα. Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξιμες αποδοχές και όλων των άλλων αιτημάτων που με την πρόσφατη πανελλαδική μας συγκέντρωση θέσαμε.  

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις