Ανακοινώσεις

Παναττικό συλλαλητήριο: Το συνταξιουχικό κίνημα δεν καταθέτει τα όπλα, θα συνεχίσει να παλεύει!

Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα του μεγάλου και μαζικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην Αττική στις 5 Οκτωβρίου., διεκδικώντας πίσω ό,τι τους έχει κλαπεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν με δυναμική πορεία και φωνάζοντας συνθήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, η οποία και τελικά ορίστηκε για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι Ερμόλαος Λινάρδος, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, Παντελής Τάτσης, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ, Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών και Αναγνώστης Μουμτζής, από την ΠΕΣ – ΝΑΤ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος και τόνισε ότι «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Οι λύσεις θα έρθουν με τους δικούς μας αγώνες και όχι με την εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση». Υπογράμμισε ακόμα ότι «Δεν μας κοροϊδεύουν με υποσχέσεις, δεν συμβιβαζόμαστε με την αθλιότητα και τα λίγα ψίχουλα που μας πετάνε», στέλνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων, σαφές μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα σε παλιούς και νέους…σωτήρες.

Για ακόμη μια φορά οι συνταξιούχοι κατέθεσαν τα δίκαια αιτήματά τους απαιτώντας:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
  • Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει.
  • Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.