Ανακοινώσεις

Παναττικό συλλαλητήριο συνταξιούχων και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΗ 2019, ΩΡΑ 10:30 π.μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΜε το σύνθημα «Όλοι στο δρόμο του αγώνα» η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των  Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων και  ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ καλεί τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου στο Παναττικό Συλλατήριο και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων όλων των ταμείων θα γίνει την Τετάρτη, 27 Μάρτη 2019 και ώρα 10:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Για την προετομασία του Παναττικού συλλαλητηρίου οργανώνεται σύσκεψη των σωματείων της Αττικής που δρούν στα πλαίσια της ΣΕΑ στις 19 Μάρτη 2019, ώρα 10 π.μ., στην αίθουσα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, Σωκράτους 23, 4ος όροφος.

Στο κάλεσμά της πρός τους συνταξιούχους η ΣΕΑ αναφέρει: «Πραγματοποιούμε ένα ακόμη συλλαλητήριο και απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να δεχθεί την αντιπροσωπεία μας και να δώσει απάντηση στα αιτήματα που έχουμε υποβάλλει στο υπόμνημα που έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η συνάντηση που μας υποσχέθηκαν με τον Πρωθυπουργό, παρά την επιμονή μας δεν έγινε. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή (παρά ότι ορισμένα καταφέραμε να αποκρούσουμε ή να αναβάλουμε μέσα από τις εκατοντάδες κινητοποιήσεις μας σε όλη την χώρα) παραμένουν και μας βασανίζουν. Ότι μέχρι σήμερα καταφέραμε είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας. Η μη περικοπή των συντάξεων από την 1.1.2019 είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας και όχι δικαστικών αποφάσεων όπως μια μερίδα των ΜΜΕ και του τύπου προπαγανδίζουν για λογαριασμό των μεγαλοδικηγορικών γραφείων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Οι μαχητικές αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο σε όλη την χώρα, κορυφώθηκαν με την μαζική πανελλαδική μας συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη 2018. Τώρα σε όλη την χώρα συνεχίζονται με συγκεντρώσεις για τα προβλήματα της υγείας.

Δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν να μας κόβουν τις συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή με την δουλειά μας και να τις κάνουν προνοιακά βοηθήματα, για να μας πετούν στο τέλος κάποια επιδόματα επαιτείας.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  •  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Άμεσα και μπροστά στο Πάσχα να αποδοθούν τα δώρα μας η 13η και 14η σύνταξη.
  • Να αποδοθούν τώρα, όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Άμεση απόδοση των ενημερωτικών.
  •  Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.