Νέα

Παναττική συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στις 10 Ιανουαρίου 2020

Παναττική συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στις 10 Ιανουαρίου 2020

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEΕ,  ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, ΠΟΣΕ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ καλεί όλους τους συνταξιούχους της Αττικής σε  

 συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην  Κοτζιά) στις 9:30 π.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και στο υπουργείο Εργασίας.

Στις 10 Ιανουαρίου 2020 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ εκδικάζεται η «πιλοτική» αγωγή του ΕΦΚΑ –δηλαδή της κυβέρνησης- για τα αναδρομικά των 2.500.000 «παλαιών» συνταξιούχων (μέχρι 12-5-2016).

Στο κάλεσμά της η ΣΕΑ αναφέρει:  «Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας και απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας, των αβάστακτων περικοπών που έχουν γίνει στις συντάξιμες αποδοχές μας, κύριες – επικουρικές συντάξεις, την 13η και 14η σύνταξή μας, και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων, την καταβολή όλων των παράνομων παρακρατήσεων χωρίς δίκες δικαστήρια και με την συμμετοχή των χρυσοκάνθαρων δικηγορικών γραφείων. Ό,τι μας έχει αφαιρεθεί έγινε με πολιτικές αποφάσεις και με πολιτική απόφαση να αποδοθούν. Δεν κυβερνούν τα Δικαστήρια αλλά οι Κυβερνήσεις. Να σταματήσουν ορισμένοι που θέλουν να εμφανίζονται ως συνδικαλιστές να στηρίζουν τους υπεύθυνους γι’ αυτή την κατάσταση και να «πετούν την μπάλα στην εξέδρα».  Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση που έρχεται να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση επ’ ωφελεία των μεγάλων εμπορευματικών ομίλων.   

Από μεριάς της ΣΕΑ κάνουμε για μια φορά ακόμα καθαρό στην κυβέρνηση ότι δεν υιοθετούμε την λογική ότι έγινε, έγινε και διεκδικούμε το σύνολο των όσων άδικα μας έχουν παρακρατήσει. 

Η ΣΕΑ  για μια ακόμη φορά χαιρετίζει και ευχαριστεί τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ και τον Τύπο που έχουν όλα αυτά τα χρόνια στηρίξει τους αγώνες των συνταξιούχων. Ταυτόχρονα εκφράζει την αγανάκτηση και την διαμαρτυρία της και καταγγέλλει μια μερίδα ΜΜΕ, καθώς και της δημόσιας Τηλεόρασης που αποσιωπούν, υποβαθμίζουν τη δράση μας και σταθερά καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες και αυταπάτες, αποπροσανατολίζοντας τους συνταξιούχους. Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση με καλεσμένους εκπροσώπους μεγαλοδικηγορικών γραφείων και συνδικαλιστές στρατευμένους στο άρμα τους, που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να στέλνουν χιλιάδες  συνταξιούχους με το αζημίωτο σε  δικαστικές προσφυγές για να  βρουν λύση στα προβλήματά τους. 

Ευχαριστεί όλους του αξιοπρεπείς νομικούς που έχουν σταθεί δίπλα μας  όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, που πολλές φορές αφιλοκερδώς μας στήριξαν με χρήσιμες νομικές συμβουλές και έχουν αρνηθεί να συμμετέχουν σε αυτή την αθλιότητα. 

Κάνουμε έκκληση για μια ακόμη φορά σε όλους τους συνταξιούχους, κανένας να μη προσφύγει στα δικαστήρια. Να γράφονται στα σωματεία τους και να ενημερώνονται υπεύθυνα από αυτά. Πάρτε όλοι μαζικά-αγωνιστικά μέρος στην συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας. 

Για την καινούργια χρονιά ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και υγεία στους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».