Νέα

Παναττική διαμαρτυρία των συνταξιούχων στις 20 Απρίλη 2021 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Στο δρόμο του αγώνα κατεβαίνουν ξανά οι συνταξιούχοι της Αττικής στις 20 Απρίλη 2021 διεκδικώντας όσα τους έχουν αφαιρεθεί άδικα, την άμεση πρόσληψη γιατρών – νοσηλευτών και τη δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, την απόδοση των αναδρομικών σε όλους συνταξιούχους και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10 π.μ.

Με σύνθημα «Όλοι στο δρόμο του αγώνα» η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, την ΤΡΙΤΗ 20/4/2021 ώρα 10 πμ.στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ σε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ
  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘ, ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑ-

ΔΡΟΜΙΚΑ, ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

  • ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ Η 13η ΚΑΙ Η 14η ΣΥΝΤΑΞΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.

Όλη την διάρκεια της πανδημίας χορτάσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ και τύπου, να μας λένε ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά.

Εκεί που μας χρωστάγανε μας φάγαν και το βόδι. Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι συντάξεις μας έγιναν προνοιακά βοηθήματα και εκδίδονται ακόμη και σε πέντε χρόνια. Τώρα προσπαθούν να μας αντιπαραθέσουν κατά την προσφιλή τους τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, την νέα γενιά. Σε αυτούς που τους έχουν στην ανεργία, την φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στην σύνταξη σε βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Για όλα αυτά δεν φταίνε οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές τους, που για δεκαετίες έχουν δώσει γη και ύδωρ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά πότε φταίνε οι συνταξι

ούχοι, πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι πότε οι τεμπέληδες εργαζόμενοι αυτοί που τάχα δεν παράγουν τίποτα, και πολλά άλλα.

Κύριοι της κυβέρνησης η πανδημία πέραν τον άλλων αποκάλυψε την ψεύτικη προπαγάνδα σας και τις μισές σας αλήθειες. Για να υπηρετήσετε τα κέρδη του ιδιω τικού τομέα, αφήσατε τα δημόσια νοσοκομεία (όσα δεν προλάβατε εσείς και η προηγούμενή κυβέρνηση να κλείσουν) δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως κρεβάτια ΜΕΘ. Αρνηθήκατε να επιτάξετε τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και πληρώσατε εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά μας ταμεία για μερικές μονάδες ΜΕΘ.

Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες της υγείας έβγαλαν τεράστια κέρδη την στιγμή που ο λαός πεθαίνει. Δώσατε εκατοντάδες εκατομμύρια σε διάφορους επιχειρηματι-

κούς ομίλους και ετοιμάζετε νέα πακέτα. Την αλήθεια δεν μπορείτε να την κρύψετε. Όσοι αυτό το διάστημα κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματά τους, με μέτρα

προστασίας, γνώρισαν την άγρια καταστολή και την αστυνομική τρομοκρατία. Τώρα ετοιμάζονται νέα αντεργατικά μέτρα, νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους σας. Για τη νέα γενιά. Έχετε στα συρτάρια σας νέο νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Εσείς μας χρωστάτε.

Διεκδικούμε όσα άδικα μας έχετε αφαιρέσει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

  • Την 13η – 14η σύνταξη. Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων.
  •  Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη τώρα των ιδιωτικών δομών υγείας.
  •  Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές, συντάξεις, την 13η – 14η σύνταξη, και όλα τα αιτήματα που αναλυτικά σας έχουμε επιδώσει με τα υπομνήματά μας.

Η κυβέρνηση κατάργησε με νόμο τις διατάξεις που προέβλεπαν 300 ευρώ (Δώρο) στους συνταξιούχους για το Πάσχα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα

να καταβάλει το Δώρο του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού που προβλέπεται από το νόμο που ψήφισε η ίδια.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.

Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην Παναττική μας Συγκέντρωση με όλα τα μέτρα και τις κατάλληλες αποστάσεις που θα έχουμε προκαθορίσει στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 10πμ στις 20/4/2021.

Η συγκέντρωσή μας αυτή να αποτελέσει νέα αφετηρία για νέους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες.Αυτός είναι ο δικό μας μονόδρομος»