Το ΔΣ της Ένωσης μας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να καταδικάσει επτά (7) συνδικαλιστές αγωνιστές, εργαζόμενους και φοιτητές, επιβάλλοντας τους ποινές φυλάκισης από 8-15 μήνες με αναστολή, για την συμμετοχή τους σε συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην μεταφορά επικίνδυνου στρατιωτικού υλικού προς την Ουκρανία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η παραπάνω διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του μεγάλου απεργιακού συλλαλητηρίου στις 6 του Απρίλη 2025, που οργανώθηκε από σωματεία εργαζομένων και άλλων φορέων, για την μετατροπή του λιμανιού σε κόμβο μεταφοράς πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, μετατρέποντας το λιμάνι σε κόμβο αντιποίνων.
Απαιτούμε:
- Να παρθούν πίσω οι άδικες ποινές
- Καμιά εμπλοκή στους πόλεμους
- Να κλείσουν οι βάσεις
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην Μαραθώνια πορεία Ειρήνης την Κυριακή 18/5/2025, 8π.μ. από τον ΤΥΜΒΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και 5.30μ.μ από την πλατεία ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π.ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ