Ανακοινώσεις

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα από τους συνταξιούχους της Αττικής

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, έδωσαν για ακόμη μια φορά οι συνταξιούχοι της Αττικής με τη νέα παναττική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου, παρά τον ήλιο και την έντονη ζέστη που επικρατούσε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συνεχίζοντας την πολύμορφη δράση που έχει αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έδωσαν αγωνιστικό «παρών» και διεκδίκησαν πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης, μέτρα για την προστασία του εισοδήματος και της δημόσιας υγείας.

Τη μαζική κινητοποίηση χαιρέτησε εκ μέρους της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο οποίος επισήμανε ότι «Περικοπές είχαμε και περικοπές έχουμε λόγω της ακρίβειας, αφού ακριβαίνει ο τιμάριθμος και έχουμε πληθωρισμό. Οι περικοπές συνεχίζονται με την προσωπική διαφορά» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τις οφειλές ανθρώπων, που καταστράφηκαν οικονομικά τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας ως παράδειγμα όσους ανήκουν στον ΟΑΕΕ

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «Μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν. Αυτοί που χρωστάνε στα ταμεία, στον ΕΦΚΑ, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι όμιλοι απαλλάσσονται», καταγγέλλοντας την πολιτικής αυτής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε τελικά με τον Νίκο Μηλαπίδη, γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπ. Εργασίας, στον οποίο κατέθεσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, επιχειρηματολογώντας για τον δίκαιο χαρακτήρα τους και την ανάγκη ικανοποίησής τους.

Από την πλευρά του ο Ν. Μηλαπίδης επικαλέστηκε ότι είναι νέα στα καθήκοντά της η υπουργός Εργασίας Ν. Κεραμέως, ότι χρειάζεται χρόνο για την ενημέρωσή της και ότι θα οριστεί νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Εκ μέρους της ΠΟΣ ΟΑΕΕ συμμετείχε στη συνάντηση ο πρόεδρος της Χρήστος Κολοβός, ο οποίος στην παρέμβασή του ζήτησε να αντιμετωπιστούν και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για  2  ζητήματα που αφορούν πιο ειδικά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ: α) Σχετικά με τα χρήματα που παρακρατούνται από τις συντάξεις για τον θεραπευτικό και κοινωνικό τουρισμό και την καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση της ΚΥΑ και της πρόσκλησης της ΔΥΠΑ και β) Σχετικά με τους ελευθέρους επαγγελματίες που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγο χρεών, ότι η ρύθμιση που έγινε δεν μας ικανοποιεί γιατί αφήνει εκτός ρύθμισης αρκετές χιλιάδες που χρωστάνε πάνω από 30.000 ευρώ.

«Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας», τόνισε εμφατικά ο Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους αμέσως μετά τη συνάντηση και ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για το επόμενο διάστημα.

«Είναι δίκαια τα αιτήματά μας, θέλουμε και απαιτούμε λύση», επεσήμανε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ).