Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για τους συνταξιούχους

Κάτω από την πίεση της Ομοσπονδίας μας και του συνταξιουχικού κινήματος προς τις κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παρακρατηθέντων χρημάτων για κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό, η σημερινή Κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί αρχικά και υποσχέθηκε να δρομολογήσουμε λύση σε βάθος 4 χρόνων.

Η αρχική συζήτηση που έγινε και η δέσμευση του Υπουργού ήταν, να ψάξουμε στον ΕΦΚΑ το ποσό που έχει παρακρατηθεί και σε βάθος 4 χρόνων με 4 ισόποσες δόσεις να δοθούν τα χρήματα στον ΟΑΕΔ και να δοθούν για τον σκοπό που παρακρατήθηκαν.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας με απαράδεκτο τρόπο, χωρίς να πάρει υπόψιν τις ομόφωνες προτάσεις του Δ.Σ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, προχώρησε χωρίς καμιά συνεννόηση στην  υλοποίηση ενός προγράμματος για κοινωνικό τουρισμό για 25.000 συνταξιούχους πρώην ΟΑΕΕ, δίνοντας για το 2022 ένα εκατομμύριο στον ΟΑΕΔ και από δυο εκατομμύρια για το 2023-2024 από τα 36 και πάνω εκατομμύρια περίπου που έχουν παρακρατηθεί.

Αυτό το πρόγραμμα «Νέος Κοινωνικός Τουρισμός 2022», όπως το ονομάζουν  ξεκινάει από την 1.8.22 έως τις 31.7.23

Ανακοινώνουν ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει από τις 13-7-22 και θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι μέχρι 18-7-22 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

13-7-22     1 και 2

14-7-22     3 και 4

15-7-22     5 και 6

16-7-22     7 και 8

18-7-22 θα είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες και να κάνουν αιτήσεις.

Πάντως ενδεικτικό αυτής της προχειρότητας είναι ότι σήμερα που δίνεται αυτή η ανακοίνωση 14-7-22 και ώρα 12μ.μ δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα.

Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική της Κυβέρνησης, θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη λύση έτσι όπως πάει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Είναι εμπαιγμός απέναντι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που τόσα χρόνια τους παρακρατήθηκε αυτό το ποσό για  τον συγκεκριμένο σκοπό.

Επιδιώξαμε συνάντηση με τον Υπουργείο για να εκφράσουμε τις απόψεις μας με βάση τις αποφάσεις που έχουμε καταλήξει.

Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και δεν έχουμε κάτι άλλο να σας πούμε.

Επιμένουμε στην πρότασή μας, τα 36 και πάνω περίπου εκατομμύρια  που έχουν εισπραχθεί από όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ να δοθούν στον ΟΑΕΔ και σε 4 ισόποσες δόσεις και με δυνατότητα σε βάθος χρόνου όλοι οι συνταξιούχοι να πάρουν μια ανάσα.

Τέλος θεωρούμε ότι τα κριτήρια δεν μπορούν να είναι μόνο οικονομικά, αλλά πρέπει να παίρνονται υπόψιν και άλλα κριτήρια υγείας, ηλικιακά κλπ, μιας και από τα χρήματα που παρακρατούνται ο σκοπός τους είναι πέρα από Κοινωνικός τουρισμός και Θεραπευτικός.

Καλούμε τα Σωματεία, όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να εκφράσουν την αντίθεσή τους  απέναντι σ’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση, που ουσιαστικά αυτά τα χρήματα που διαθέτει είναι από τις τωρινές παρακρατήσεις των συναδέλφων και δεν ακουμπάνε το ποσό που έχει συσσωρευθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε σε ετοιμότητα και ζητάμε να δοθούν λύσεις με βάση τις προτάσεις μας. Αυτά τα χρήματα είναι δικά μας και δεν πρόκειται να τα χαρίσουμε σε κανέναν και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό.