Ανακοινώσεις

Καταγγελία για την απαράδεκτη έξωση της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού

Η ΠΟΣ ΟΑΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, βάρβαρη έξωση και σύλληψη της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού και του γιού της που είναι ΑμεΑ στην περιοχή του Ζωγράφου. Ολόκληρη ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στο σπίτι τους και τους συνέλαβε για «διατάραξη οικιακής ειρήνης»! 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η κυβέρνηση εφαρμόζει το σύστημα της βίαιης έξωσης και της σύλληψης φτωχών ανθρώπων και μάλιστα συνταξιούχων, που έχασαν τα σπίτια τους μετά από χίλια βάσανα.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, δέχτηκαν την άγρια επίθεση των πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων που έριξαν χημικά και χρησιμοποίησαν απρόκλητη βία απέναντι στον κόσμο που εξέφρασε τη διαμαρτυρία του.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Ιωάννα Κολοβού και σε κάθε λαϊκή οικογένεια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της από τα κοράκια των funds και των τραπεζών, αξιοποιώντας τους εγκληματικούς νόμους που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει από κοινού οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Δηλώνουμε ότι μαζί με όλα τα σωματεία και τους φορείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.