Ανακοινώσεις Κοινωνικά Θέματα

Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών: Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Η  Ένωσή μας εκφράζει την αμέριστη  αλληλεγγύη της  στον Παλαιστινιακό Λαό που αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή, τις διώξεις-φυλακίσεις-εκτελέσεις, ενάντια στους εποικισμούς σε Παλαιστινιακά εδάφη.

Καταγγέλλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζουν οι Παλαιστίνιοι χωρίς τρόφιμα-νερό-ρεύμα-χωρίς δουλειά.

Συνθήκες οι οποίες αναπόφευκτα δημιουργούν αντίδραση-εξέγερση-νόμιμη άμυνα απέναντι στο άδικο.

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τα αθώα θύματα του πολέμου τόσο από τον  Παλαιστινιακό όσο και από τον Ισραηλινό λαό.

Καταγγέλλουμε τις ψευδείς ειδήσεις που σκοπό έχουν να συκοφαντήσουν τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα και από την άλλη να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων του Ισραήλ οι οποίες έχουν μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Η Ένωση μας καταγγέλλει την κυβέρνηση της χώρας μας η οποία υποστηρίζει την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και  με την αποστολή φρεγάτας ξεχνώντας τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.

Οι Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ απαιτούμε την άμεση επιστροφή της φρεγάτας ΨΑΡΡΑ από την εμπόλεμη περιοχή.

Η Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού κοινοβουλίου, που πάρθηκε το 2015, για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε τους συνταξιούχους να εντείνουν την Αλληλεγγύη τους υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ